Drömsill
Drömsill med matjessill eller inläggningssill i en krämig sås av gräddfil och majonnäs som smaksätts med Dijonsenap, stenbitsrom, rödlök och schalottenlök.
Tillagning
- Klipp eller skär matjesfiléer eller sill i bitar och lägg i en skål.
- Skala och finhacka rödlök och schalottenlök. Lägg i en skål.
- Tillsätt senap, salt, majonnäs, gräddfil och rom. Rör om till en sås.
- Vänd ner såsen med sillen.
- Låt stå att få rundare smak i några timmar eller över natten.
Serveringsförslag
- Sillen passar till julbordet, påsk, midsommar eller smörgåsbord.
- Du kan också servera sillen på grovt bröd som sillsmörgås med skivat kokt ägg.
Varianter
- Dijonsenap är valfritt i.
- Du kan ta matjessill eller vanlig inläggningssill.
- Gott i är även hackad dill och/eller gräslök.
- Shalottenlök kan bytas mot mer rödlök, purjolök eller salladslök.
Framförhållning
Gör gärna sillen dagen innan så den får stå att få smak i kylen.
Med färsk sill
Vill du använda färsk eller fryst rå tinad sill eller strömming så titta på Inlagd färsk sill och strömming - då får du börja någon vecka innan du har klar sill men den kan smaksättas på samma som nedan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal