Drömsill

Introduktion och förberedelse

Drömsill med matjessill eller inläggningssill i en krämig sås av gräddfil och majonnäs som smaksätts med Dijonsenap, stenbitsrom, rödlök och schalottenlök.

Serveringsförslag

  • Sillen passar till julbordet, påsk, midsommar eller smörgåsbord.
  • Du kan också servera sillen på grovt bröd som sillsmörgås med skivat kokt ägg.

Varianter

  • Dijonsenap är valfritt i.
  • Du kan ta matjessill eller vanlig inläggningssill.
  • Gott i är även hackad dill och/eller gräslök.
  • Shalottenlök kan bytas mot mer rödlök, purjolök eller salladslök.

Framförhållning

Gör gärna sillen dagen innan så den får stå att få smak i kylen.

Med färsk sill

Vill du använda färsk eller fryst rå tinad sill eller strömming så titta på Inlagd färsk sill och strömming - då får du börja någon vecka innan du har klar sill men den kan smaksättas på samma som nedan.

Drömsill med stenbitsrom och dill till garnering. Du kan göra sillen med matjessill eller inläggningssill.
Drömsill med stenbitsrom och dill till garnering. Du kan göra sillen med matjessill eller inläggningssill.

4 portioner drömsill

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 8 tim
  • Klart på: 8 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 matjesfiléer eller 1 burk inläggningssill på 420 gram
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk Dijonsenap
  • 4 msk stenbitsrom
  • 1 krm salt
  • 1 liten schalottenlök
  • 1/4 rödlök

Tillagning

  1. Klipp eller skär matjesfiléer eller sill i bitar och lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka rödlök och schalottenlök. Lägg i en skål.
  3. Tillsätt senap, salt, majonnäs, gräddfil och rom. Rör om till en sås.
  4. Vänd ner såsen med sillen.
  5. Låt stå att få rundare smak i några timmar eller över natten.
E-mail
Medel: 4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-10