Grillsallad

En god grillsallad med grön plocksallad, ruccola, lollo rosso, riven morot och cocktailtomater serverad med en salladsdressing av Dijonsenap, honung, olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. 

Det finns massor med goda variationer på grillsallad du kan blanda själv. Välj lite olika gröna blad och tillsätt sedan någon annan ingrediens och blanda en salladsdressing eller servera med lite fin olivolja, vinäger, flingsalt och svartpeppar. Några förslag på annan grönsallad som passar till grillsallad är romansallad, babyspenat, machesallad, frisésallad, isbergssallad, eklöfssallad. Vidare kan man ha i skivade rädisor, strimlad rödlök, riven rotselleri, tärnade vanliga tomater, groddar, tärnad gurka, riven zucchini, kokt majs, gröna sojabönor, koka bönor, kokta linser, inlagd gurka, surkål, rivna rödbetor med mera.  

Istället för att blanda salladen själv så kan du köpa en färdig påse grönsallad typ grillsallad, barbequesallad eller toscansk sallad. 

6 portioner grönsallad till grillat

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 30 gram ruccola
  • 30 gram lollo rosso, röd sallad
  • 1 kruka plocksallad eller 0,5 huvud romansallad
  • 250 gram cocktailtomat
  • 2 morötter
  • Dressing: 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vit, röd eller mörk balsamvinäger
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Plocka, dela och skölj salladen. Blanda i en salladsskål eller på ett salladsfat.
  2. Skölj tomater och dela dem.
  3. Skala morötter och riv dem grovt eller fint.
  4. Blanda dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda salladen med morötter och tomater. Servera dressingen vid sidan eller blanda i den precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer