Grillsallad

Mitt förslag på en god grillsallad du kan blanda av grönsallad, ruccola, lollo rosso, riven morot och cocktailtomater med en salladsdressing av Dijonsenap, honung, olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.

Varianter:

Det finns massor med goda variationer på grillsallad du kan blanda själv. Välj lite olika gröna blad och tillsätt sedan någon annan ingrediens och blanda en salladsdressing eller servera med lite fin olivolja, vinäger, flingsalt och svartpeppar.

Några förslag på annan grönsallad som passar till grillsallad är romansallad, babyspenat, machesallad, frisésallad, isbergssallad, eklöfssallad.

Vidare kan man ha i skivade rädisor, strimlad rödlök, riven rotselleri, tärnade vanliga tomater, groddar, tärnad gurka, riven zucchini, kokt majs, gröna sojabönor, koka bönor, kokta linser, inlagd gurka, surkål, rivna rödbetor med mera.

Istället för att blanda olika salladssorter så finns det färdiga påsar med sallader att köpa - komplettera dem gärna med lite tomat, riven morot och rödlök samt dressingen.

6 portioner grönsallad till grillat

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 30 gram ruccola
  • 30 gram lollo rosso, röd sallad
  • 1 kruka plocksallad eller 0,5 huvud romansallad
  • 250 gram cocktailtomat
  • 2 morötter
  • Dressing: 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vit, röd eller mörk balsamvinäger
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Plocka, dela och skölj salladen. Blanda i en salladsskål eller på ett salladsfat.
  2. Skölj tomater och dela dem.
  3. Skala morötter och riv dem grovt eller fint.
  4. Blanda dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda salladen med morötter och tomater. Servera dressingen vid sidan eller blanda i den precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-23

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer