Grönsallad till grillat

Här ett förslag med blandad grönsallad, cocktailtomater, rödlök, morot samt avokado.
Annat gott i salladen är fetaost eller hyvlad parmesan; oliver; soltorkade tomater; tärnad mango; skivade champinjoner mer mera.
Du kan även ta en annan valfri dressing som cesardressing, vitlöksdressing eller tillsätta dijonsenap, honung och dragon i salladsdressingen nedan.
Ska du dubbla receptet till många ex. till en grillbuffé så är ett tips att köpa ex. ett huvud isbergssallad, ett huvud lollo rosso, ett huvud frisésallad samt en påse mache- eller ruccola-sallad och blanda en stor omgång sallad själv istället för att köpa färdig dyr sallad i påse.

4 portioner grönsallad till grillat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 påse 65 gram grönsallad av valfri blandning ex. bistrosallad eller säsongsmix
  • 10 cocktailtomater
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • Dressing: 2 msk vinäger
  • 5 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj salladen och lägg upp i en salladsskål.
  2. Skölj och dela tomater. Lägg med salladen.
  3. Skala morötter. Skär tunna skivor med skalare, osthyvel eller kniv. Eller riv fint. Lägg med salladen.
  4. Skala och strimla rödlök. Lägg med salladen.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokado. Skär i skivor. Lägg med salladen.
  6. Blanda allt i en salladsskål och servera i skålen eller lägg upp på salladsfat.
  7. Dressing: mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  8. Ringla över dressingen precis innan servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer