Varma jordgubbar med vit choklad

Introduktion och förberedelse

Varma jordgubbar gratinerade med riven vit choklad. En enkel och god dessert som är god med vaniljglass.

En variant på Gino som har fler frukter och bär.

Du kan lägga till eller byta ut en del av jordgubbarna mot annan frukt eller bär som skalad skivad kiwi, skivad banan, hallon, blåbär, delade krusbär eller urkärnade och delade körsbär.

4 portioner varma jordgubbar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1,5 liter jordgubbar
  • 100 gram vit choklad
  • 3 msk vatten
  • 0,5 liter vaniljglass till servering

Tillagning

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i halvor.
  2. Sprid ut dem i en ugnssäker form. Du kan också fördela jordgubbarna i ugnssäkra portionsformar.
  3. Riv den vita chokladen grovt och strö den över jordgubbarna. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  4. Ta fram glassen så att den får börja tina.
  5. Sätt ugnen på max grill.
  6. Ställ in jordgubbarna så när du kan under grillen och gratinera jordgubbarna så att den vita chokladen får ljus brun färg här och där. Det tar ca 5 minuter.
  7. Ta ut och servera jordgubbarna varma med vaniljglassen.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept