Varma jordgubbar med vit choklad

Varma jordgubbar gratinerade med riven vit choklad. En enkel och god dessert som är god med vaniljglass.

En variant på Gino som har fler frukter och bär.

Du kan lägga till eller byta ut en del av jordgubbarna mot annan frukt eller bär som skalad skivad kiwi, skivad banan, hallon, blåbär, delade krusbär eller urkärnade och delade körsbär.

4 portioner varma jordgubbar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1,5 liter jordgubbar
  • 100 gram vit choklad
  • 3 msk vatten
  • 0,5 liter vaniljglass till servering

Tillagning

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i halvor.
  2. Sprid ut dem i en ugnssäker form. Du kan också fördela jordgubbarna i ugnssäkra portionsformar.
  3. Riv den vita chokladen grovt och strö den över jordgubbarna. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  4. Ta fram glassen så att den får börja tina.
  5. Sätt ugnen på max grill.
  6. Ställ in jordgubbarna så när du kan under grillen och gratinera jordgubbarna så att den vita chokladen får ljus brun färg här och där. Det tar ca 5 minuter.
  7. Ta ut och servera jordgubbarna varma med vaniljglassen.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.