Fisksoppa med aioli
Introduktion och förberedelse
En klar fisksoppa med aioli. Perfekt att njuta med ett glas vitt vin, vitlöksmajonnäs och knaprig pain riche eller baguette.
Variant
Om du gillar en krämigare soppa så kan du tillsätta 1-2 dl grädde på slutet och koka upp.
Serveringsförslag
- Servera med ett gott bröd som baguette - baka eget, köp nybakt eller värm bake-off. Eller servera med vitlöksbröd.
- Vidare passar vitlöksmajonnäs som aioli eller het rouille - majonnäs med vitlök, cayenne och saffran - att klicka i soppan vid servering.
- Kan serveras till vardags, fest, buffé eller till helgen.
Att dricka till:
Ett vitt torrt vin passar bra till fisksoppan - ett förslag är en Semillon/Chardonnay från Australien.
Tillagning
- Rensa grönsaker och hacka grovt.
- Fräs i olivolja några minuter.
- Tillsätt saffran, krossad tomat, buljong och 1 liter vatten. Salta och peppra.
- Koka i 20 minuter. Grönsaker ska vara mjuka.
- Smaka på soppan och tillsätt salt, socker och vitpeppar.
- Skär fisk i bitar.
- Koka upp soppa, vänd ner fisk, ta bort från värmen och låt stå i 5 minuter.
- Värm baguette.
- Precis innan servering lägger du till skaldjur.
- Klart att servera fisksoppan med aiolin vid sidan samt varm baguette.
Uppskattat näringsvärde per portion: 228 kcal