Fisksoppa med aioli
En klar fisksoppa med aioli. Perfekt att njuta med ett glas vitt vin, vitlöksmajonnäs och knaprig pain riche eller baguette.
Tillagning
- Rensa grönsaker och hacka grovt.
- Fräs i olivolja några minuter.
- Tillsätt saffran, krossad tomat, buljong och 1 liter vatten. Salta och peppra.
- Koka i 20 minuter. Grönsaker ska vara mjuka.
- Smaka på soppan och tillsätt salt, socker och vitpeppar.
- Skär fisk i bitar.
- Koka upp soppa, vänd ner fisk, ta bort från värmen och låt stå i 5 minuter.
- Värm baguette.
- Precis innan servering lägger du till skaldjur.
- Klart att servera fisksoppan med aiolin vid sidan samt varm baguette.
Variant
Om du gillar en krämigare soppa så kan du tillsätta 1-2 dl grädde på slutet och koka upp.
Serveringsförslag
- Servera med ett gott bröd som baguette - baka eget, köp nybakt eller värm bake-off. Eller servera med vitlöksbröd.
- Vidare passar vitlöksmajonnäs som aioli eller het rouille - majonnäs med vitlök, cayenne och saffran - att klicka i soppan vid servering.
- Kan serveras till vardags, fest, buffé eller till helgen.
Att dricka till:
Ett vitt torrt vin passar bra till fisksoppan - ett förslag är en Semillon/Chardonnay från Australien.
Uppskattat näringsvärde per portion: 228 kcal