Fisksoppa à l'Orange
Introduktion och förberedelse
Fisksoppa à l Orange smaksatt med apelsin, tomat, vitlök och chili.
Potatis, fiskfilé, grädde, morot och purjolök blir en mustig och god fisksoppa.
Gott med bröd till som fillimpa, smör och ost.
Tillagning
- Skala potatis och morot och skär dem i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
 - Spara 1 dl kokspad och slå av resten.
 - Ansa och skölj purjon väl så eventuella jordrester är borta. Dela och kärna ur chilifrukterna. Skär purjo och chili i cirka 4 centimeter långa strimlor.
 - Fräs morot, purjolök samt chili i olivolja några minuter utan att de får färg.
 - Mosa potatisen grovt med en potatisstöt.
 - Tillsätt de frästa grönsakerna.
 - Skölj och riv skalet av apelsinen - du ska bara ha det yttersta orange skalet. Tillsätt till soppan.
 - Pressa saften ur apelsinerna, se till att inga kärnor kommer med. Tillsätt till soppan.
 - Tillsätt vatten, fiskbuljongtärning, tomatpuré, salt, vitpeppar.
 - Pressa vitlök över.
 - Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
 - Skär fisken i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.
 - Lägg dem i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
 - Ta grytan från värmen och rör ner vispgrädden. Värm upp samt servera.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 228 kcal