Fisksoppa à l'Orange
Fisksoppa à l Orange smaksatt med apelsin, tomat, vitlök och chili.
Potatis, fiskfilé, grädde, morot och purjolök blir en mustig och god fisksoppa.
Gott med bröd till som fillimpa, smör och ost.
Tillagning
- Skala potatis och morot och skär dem i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
- Spara 1 dl kokspad och slå av resten.
- Ansa och skölj purjon väl så eventuella jordrester är borta. Dela och kärna ur chilifrukterna. Skär purjo och chili i cirka 4 centimeter långa strimlor.
- Fräs morot, purjolök samt chili i olivolja några minuter utan att de får färg.
- Mosa potatisen grovt med en potatisstöt.
- Tillsätt de frästa grönsakerna.
- Skölj och riv skalet av apelsinen - du ska bara ha det yttersta orange skalet. Tillsätt till soppan.
- Pressa saften ur apelsinerna, se till att inga kärnor kommer med. Tillsätt till soppan.
- Tillsätt vatten, fiskbuljongtärning, tomatpuré, salt, vitpeppar.
- Pressa vitlök över.
- Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
- Skär fisken i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.
- Lägg dem i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
- Ta grytan från värmen och rör ner vispgrädden. Värm upp samt servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 228 kcal