Maggans tomatsill

Maggans tomatsill har jag döpt efter Drottning Margrethes matjessill med tomat, kapris, rödlök, vinbärsgelé, gräslök och dill. En smaksförstärkt matjessill från Danmark.

4 port matjessill

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 x 200 gram paket matjesfiléer i lag, totalt ca 250-300 gram matjessill utan lag
  • 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 50 gram vinbärsgelé
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Mät upp ättika, vinbärsgelé, vatten och ketchup i en kastrull eller skål. Värm och rör så att gelén löser upp sig. Låt svalna.
  2. Klipp eller skär matjessfiléerna i bitar och blanda i tomatsåsen. Vänd i kapris. Ställ i kylen att svalna till servering.
  3. Vid servering så garnerar du sillen med finhackad rödlök, dill och gräslök. Samt ev. mer kapris om du gillar det.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.