Couscous med grönsaker
Snabbt och enkelt tillbehör med couscous, morötter, blomkål, gurkmeja, russin och färsk mynta.
Koktiden på couscous är bara fem minuter! Snabbt- och lätt att laga.
Tillagning
- koka upp vatten med buljongtärning.
- Skala och tärna morot samt tillsätt den till den kokande grönsaksbuljongen.
- Rensa och skär blomkål i små buketter samt koka med dem några minuter.
- Mät upp couscous i en skål som tål värme. Blanda i salt och gurkmeja samt olja.
- Rör i den kokande buljongen i couscousen och rör runt. Täck över med ett lock eller liknande.
- Låt couscousen stå ca 5 minuter.
- Luckra upp couscousen med en slev samt vänd i russin och mynta innan servering.
Varianter
- Du kan även ha andra grönsaker i couscousen som broccoli, purjolök, gul lök, babyspenat, zucchini, hackad bladpersilja med mera.
- Andra god smaksättningar är någon tsk harissa (chili), nötter som cashewnötter och pressad vitlök.
Uppskattat näringsvärde per portion: 243 kcal