Couscous med grönsaker

Introduktion och förberedelse

Snabbt och enkelt tillbehör med couscous, morötter, blomkål, gurkmeja, russin och färsk mynta. Koktiden på couscous är bara fem minuter!

Du kan även ha andra grönsaker i couscousen som broccoli, purjolök, gul lök, babyspenat, zucchini, hackad bladpersilja med mera.

Andra god smaksättningar är någon tsk harissa (chili), nötter som cashewnötter och pressad vitlök.

4 portioner couscous med grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 5 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 0,25 huvud blomkål
  • 2 krm gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • några blad färsk grovt hackad mynta eller 1 tsk torkad mynta (valfritt)

Tillagning

  1. koka upp vatten med buljongtärning.
  2. Skala och tärna morot samt tillsätt den till den kokande grönsaksbuljongen.
  3. Rensa och skär blomkål i små buketter samt koka med dem några minuter.
  4. Mät upp couscous i en skål som tål värme. Blanda i salt och gurkmeja samt olja.
  5. Rör i den kokande buljongen i couscousen och rör runt. Täck över med ett lock eller liknande.
  6. Låt couscousen stå ca 5 minuter.
  7. Luckra upp couscousen med en slev samt vänd i russin och mynta innan servering.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.