Couscous med grönsaker

Snabbt och enkelt tillbehör med couscous, morötter, blomkål, gurkmeja, russin och färsk mynta. Koktiden på couscous är bara fem minuter!

Du kan även ha andra grönsaker i couscousen som broccoli, purjolök, gul lök, babyspenat, zucchini, hackad bladpersilja med mera.

Andra god smaksättningar är någon tsk harissa (chili), nötter som cashewnötter och pressad vitlök.

4 portioner couscous med grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 5 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 0,25 huvud blomkål
  • 2 krm gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • några blad färsk grovt hackad mynta eller 1 tsk torkad mynta (valfritt)

Tillagning

  1. koka upp vatten med buljongtärning.
  2. Skala och tärna morot samt tillsätt den till den kokande grönsaksbuljongen.
  3. Rensa och skär blomkål i små buketter samt koka med dem några minuter.
  4. Mät upp couscous i en skål som tål värme. Blanda i salt och gurkmeja samt olja.
  5. Rör i den kokande buljongen i couscousen och rör runt. Täck över med ett lock eller liknande.
  6. Låt couscousen stå ca 5 minuter.
  7. Luckra upp couscousen med en slev samt vänd i russin och mynta innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.