Stekt halloumi med bulgursallad
Stekt eller grillad halloumi med bulgursallad och kall sås på yoghurt smaksatt med tandoorikrydda.
En god, snabblagad och nyttig vegetarisk rätt.
Tillagning
- Tänd grillen om du vill grilla halloumin.
- BULGURSALLAD: Koka bulgurvetet enligt paketet ca 10 minuter.
- Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
- Blanda med det kokta bulgurvetet.
- Tillsätt nötter och russin.
- Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
- Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
- Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
- Skär halloumin i tärningar eller skivor och stek dem tills de är genomstekta och har fin färg. Eller skär dem i skivor och grilla osten.
- Servera ev. osten på fat garnerat med några blad bladpersilja.
- YOGHURTSÅS: Blanda ihop matlagningsyoghurt, tandoorikrydda, vatten och hackad mynta i en skål.
- Låt gärna stå och dra någon timme i kylen. Yoghurtsåsen kan också serveras direkt.
- Servera den stekta eller grillade halloumiosten med bulgursalladen samt såsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal