Couscous och tomatsallad med yoghurt

Introduktion och förberedelse för tillagning

Couscous och tomatsallad med yoghurt är en krämig sallad med bladpersilja och mynta. Couscoussalladen håller sig i kylen. God på buffé, till grillat, middagstillbehör eller till picknick.

10 portioner Couscous och tomatsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 6 tomater
  • 3 dl naturell matyoghurt
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl hackad mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp 5 dl vatten, tillsätt couscous-gryn och ställ åt sidan under lock i några minuter.
  2. Ta bort lock, luckra upp grynen med en gaffel och låt couscousen svalna på en tallrik.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skölj och hacka bladpersilja samt mynta fint.
  5. Blanda couscous, yoghurt, persilja, mynta, tomater, citronsaft, salt och peppar i en skål och ställ svalt.
  6. Couscous och tomatsallad serveras kall på fat eller i skål.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.