Couscous och tomatsallad med yoghurt

Introduktion och förberedelse

Couscous och tomatsallad med yoghurt är en krämig sallad med bladpersilja och mynta.

Couscoussalladen håller sig i kylen.

God på buffé, till grillat, middagstillbehör eller till picknick.

10 portioner Couscous och tomatsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 6 tomater
  • 3 dl naturell matyoghurt
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl hackad mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp 5 dl vatten, tillsätt couscous-gryn och ställ åt sidan under lock i några minuter.
  2. Ta bort lock, luckra upp grynen med en gaffel och låt couscousen svalna på en tallrik.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skölj och hacka bladpersilja samt mynta fint.
  5. Blanda couscous, yoghurt, persilja, mynta, tomater, citronsaft, salt och peppar i en skål och ställ svalt.
  6. Couscous och tomatsallad serveras kall på fat eller i skål.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-26