Couscous och tomatsallad med yoghurt

En krämig sallad med bladpersilja och mynta.
Couscoussalladen håller sig i kylen. God på buffé, till grillat, middagstillbehör eller till picknick.

10 portioner Couscous och tomatsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 6 tomater
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl hackad mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp 5 dl vatten, tillsätt couscous-gryn och ställ åt sidan under lock i några minuter.
  2. Ta bort lock, luckra upp grynen med en gaffel och låt couscousen svalna på en tallrik.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skölj och hacka bladpersilja samt mynta fint.
  5. Blanda couscous, persilja, mynta, tomater, citronsaft, salt och peppar i en skål och ställ svalt.
  6. Couscous och tomatsallad serveras kall på fat eller i skål.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat