Örtsmör med timjan och rosmarin

Introduktion och förberedelse för tillagning

Örtsmör med timjan, rosmarin, gräslök, vitlök och citron är gott till smakrikt kött som grillat lamm, kyckling, gris, grönsaker och vilt.

4 portioner örtsmör med timjan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 0,5 dl färsk rensad och hackad timjan och rosmarin (hälften var) eller 1 tsk av vardera torkad.
  • 3 msk hackad gräslök
  • 0,5 klyfta pressad vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Rensa och hacka bladen av timjan och rosmarin samt gräslök.
  3. Pressa vitlök.
  4. Blanda allt i en bunke. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar i kylen och få smak.
  5. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen att kallna. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.