Svartvinbärssnaps

Introduktion och förberedelse

Svartvinbärssnaps är enkelt att göra. Snaps med svarta vinbär får fin färg och god smak.

Man låter helt enkelt svarta vinbär dra i vodka och silar sedan av spriten.

Serveringsförslag

Vinbärssnapsen serveras väl kyld - helst iskall - till allt som vanlig snaps funkar till - julbord, kräftskiva, sillbord, SOS, midsommar, påskbord eller smörgåsbord.

Överblivna vinbär

Resterna på vinbären som blir över kan du använda till en dessert, röra eller kompott. Blanda dem med någon dl socker eller efter tycke och koka upp. Ställ i kylen i en burk några dagar. Servera till vilt, husmanskost eller som varm röra till vaniljglass och vispad grädde.

Varianter

Du kan blanda med röda vinbär eller vita vinbär. Eller göra snaps på enbart röda vinbär.

25 cl svartvinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 dagar
  • Klart på: 30 dagar 10 min

Ingredienser

  • 4 dl svarta vinbär, färska eller frysta
  • 25 cl vodka naturell 42%

Tillagning

  1. Rensa och skölj vinbären. Lägg dem i en glasburk med lock - 5 dl eller en liter.
  2. Häll på spriten och sätt på locket. Låt stå i rumstemperatur minst 30 dygn och dra. Skaka runt någon gång då och då.
  3. Sila av spriten och fyll i flaska med kork eller kapsyl. Ställ i kylen att bli iskall till servering. Kan förvaras länge mörkt och svalt.
E-mail
Medel: 4.2 (59 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-28