Svartvinbärssnaps

Introduktion och förberedelse

Svartvinbärssnaps är enkelt att göra. Snaps med svarta vinbär får fin färg och god smak. Man låter helt enkelt svarta vinbär dra i brännvin några dagar och silar sedan av vinbären.

Serveras väl kyld - helst iskall - till allt som vanlig snaps funkar till - julbord, kräftskiva, sillbord, SOS, midsommar, påskbord eller smörgåsbord.

Vinbären du silar av kan du slänga eller använda till en dessert blandade med socker. Värm dem och servera till vaniljglass och vispad grädde (obs bara för vuxna då de innehåller sprit).

ca 25 cl svartvinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 10 min

Ingredienser

  • 4 dl svarta vinbär
  • 25 cl brännvin som Brännvin special eller vodka naturell

Tillagning

  1. Rensa och skölj vinbären. Lägg dem i en glasburk med lock - 5 dl eller en liter.
  2. Häll på spriten och sätt på locket. Låt stå i rumstemperatur 3 dygn och dra.
  3. Sila av spriten och fyll i flaska med kork eller kapsyl. Ställ i kylen att bli iskall till servering. Kan förvaras länge mörkt och svalt.
E-mail
Medel: 4.1 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.