Svartvinbärssnaps

Introduktion och förberedelse

Svartvinbärssnaps är enkelt att göra. Snaps med svarta vinbär får fin färg och god smak.

Man låter helt enkelt svarta vinbär dra i brännvin några dagar och silar sedan av vinbären.

Serveringsförslag

Serveras väl kyld - helst iskall - till allt som vanlig snaps funkar till - julbord, kräftskiva, sillbord, SOS, midsommar, påskbord eller smörgåsbord.

Tips

Vinbären du silar av kan du slänga eller använda till en dessert. Blanda dem med någon dl råsocker och ställ i kylen i en burk några dagar. Värm dem och servera till vaniljglass och vispad grädde. OBS bara för vuxna då det innehåller alkohol.

ca 25 cl svartvinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 10 min

Ingredienser

  • 4 dl svarta vinbär
  • 25 cl brännvin som Brännvin special eller vodka naturell

Tillagning

  1. Rensa och skölj vinbären. Lägg dem i en glasburk med lock - 5 dl eller en liter.
  2. Häll på spriten och sätt på locket. Låt stå i rumstemperatur 3 dygn och dra.
  3. Sila av spriten och fyll i flaska med kork eller kapsyl. Ställ i kylen att bli iskall till servering. Kan förvaras länge mörkt och svalt.
E-mail
Medel: 4.2 (45 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-14