Svartvinbärssnaps
Introduktion och förberedelse
Svartvinbärssnaps är enkelt att göra. Snaps med svarta vinbär får fin färg och god smak.
Man låter helt enkelt svarta vinbär dra i brännvin några dagar och silar sedan av vinbären.
Serveringsförslag
Serveras väl kyld - helst iskall - till allt som vanlig snaps funkar till - julbord, kräftskiva, sillbord, SOS, midsommar, påskbord eller smörgåsbord.
Tips
Vinbären du silar av kan du slänga eller använda till en dessert. Blanda dem med någon dl råsocker och ställ i kylen i en burk några dagar. Värm dem och servera till vaniljglass och vispad grädde. OBS bara för vuxna då det innehåller alkohol.
Tillagning
- Rensa och skölj vinbären. Lägg dem i en glasburk med lock - 5 dl eller en liter.
- Häll på spriten och sätt på locket. Låt stå i rumstemperatur 3 dygn och dra.
- Sila av spriten och fyll i flaska med kork eller kapsyl. Ställ i kylen att bli iskall till servering. Kan förvaras länge mörkt och svalt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal