Snaps med rönnbär
Hemgjord rönnbärssnaps gör du enkelt med frysta eller färska rönnbär.
Tillagning
- Skölj och rensa rönnbären väl - ta bara hela och fina rönnbär.
- Lägg dem i ett glasburk, flaska eller annat kärl.
- Häll över hälften av brännvinet och förslut (sätt på lock, kapsyl).
- Låt rönnbärssnapsen stå och dra. Ca 1 vecka med färska rönnbär eller ca 4 dagar med frysta rönnbär.
- Sila av rönnbärsessensen och häll smaksätt resterande brännvin i ex. den halva flaska du har kvar.
- Låt gärna den färdiga rönnbärssnapsen stå och lagras längre tid så blir den ännu godare.
- Du kan om du vill ha i 1-2 tsk honung för att runda av smaken. Skaka då flaskan då och då tills honung löst sig.
- Servera rönnbärssnapsen väl kyld.
Varianter
- Snapsen blir sötare med frysta rönnbär och lite beskare med färska rönnbär.
- Smaka gärna av och söta upp rönnbärssnapsen lite med ex 1 tsk honung.
- Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal