Snaps med rönnbär

Introduktion och förberedelse

Hemgjord rönnbärssnaps gör du enkelt med frysta eller färska rönnbär. Snapsen blir sötare med frysta rönnbär och beskare med färska rönnbär.

Smaka gärna av och söta upp rönnbärssnapsen lite med ex 1 tsk honung.

Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.

70 cl hemgjord rönnbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 10 min

Ingredienser

  • 2 dl färska eller 1,5 dl frysta rönnbär
  • 70 cl Brännvin Special (32 %)

Tillagning

  1. Skölj och rensa rönnbären väl - ta bara hela och fina rönnbär.
  2. Lägg dem i ett glasburk, flaska eller annat kärl.
  3. Häll över hälften av brännvinet och förslut (sätt på lock, kapsyl).
  4. Låt rönnbärssnapsen stå och dra. Ca 1 vecka med färska rönnbär eller ca 4 dagar med frysta rönnbär.
  5. Sila av rönnbärsessensen och häll smaksätt resterande brännvin i ex. den halva flaska du har kvar.
  6. Låt gärna den färdiga rönnbärssnapsen stå och lagras längre tid så blir den ännu godare.
  7. Du kan om du vill ha i 1-2 tsk honung för att runda av smaken. Skaka då flaskan då och då tills honung löst sig.
  8. Servera rönnbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 4.3 (28 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.