Snaps med rönnbär

Hemgjord rönnbärssnaps gör du enkelt med frysta eller färska rönnbär. Snapsen blir sötare med frysta rönnbär och beskare med färska rönnbär.

Smaka gärna av och söta upp rönnbärssnapsen lite med ex 1 tsk honung. Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.

70 cl Snaps med rönnbär hemgjord rönnbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 10 min

Ingredienser

  • 2 dl färska eller 1,5 dl frysta rönnbär
  • 70 cl Brännvin Special (32 %)

Tillagning

  1. Skölj och rensa rönnbären väl - ta bara hela och fina rönnbär.
  2. Lägg dem i ett glasburk, flaska eller annat kärl.
  3. Häll över hälften av brännvinet och förslut (sätt på lock, kapsyl).
  4. Låt rönnbärssnapsen stå och dra. Ca 1 vecka med färska rönnbär eller ca 4 dagar med frysta rönnbär.
  5. Sila av rönnbärsessensen och häll smaksätt resterande brännvin i ex. den halva flaska du har kvar.
  6. Låt gärna den färdiga rönnbärssnapsen stå och lagras längre tid så blir den ännu godare.
  7. Du kan om du vill ha i 1-2 tsk honung för att runda av smaken. Skaka då flaskan då och då tills honung löst sig.
  8. Servera rönnbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer