Snaps med rönnbär

Hemgjord rönnbärssnaps gör du enkelt med frysta eller färska rönnbär. Snapsen blir sötare med frysta rönnbär och beskare med färska rönnbär.

Smaka gärna av och söta upp rönnbärssnapsen lite med ex 1 tsk honung. Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.

70 cl Snaps med rönnbär hemgjord rönnbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 10 min

Ingredienser

  • 2 dl färska eller 1,5 dl frysta rönnbär
  • 70 cl Brännvin Special (32 %)

Tillagning

  1. Skölj och rensa rönnbären väl - ta bara hela och fina rönnbär.
  2. Lägg dem i ett glasburk, flaska eller annat kärl.
  3. Häll över hälften av brännvinet och förslut (sätt på lock, kapsyl).
  4. Låt rönnbärssnapsen stå och dra. Ca 1 vecka med färska rönnbär eller ca 4 dagar med frysta rönnbär.
  5. Sila av rönnbärsessensen och häll smaksätt resterande brännvin i ex. den halva flaska du har kvar.
  6. Låt gärna den färdiga rönnbärssnapsen stå och lagras längre tid så blir den ännu godare.
  7. Du kan om du vill ha i 1-2 tsk honung för att runda av smaken. Skaka då flaskan då och då tills honung löst sig.
  8. Servera rönnbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 4 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer