Bakad potatis med fetaoströra

Bakad potatis med fetaoströra och sallad. En vegetarisk röra till bakad potatis med fetaost, soltorkade tomater, majs, salladslök, vitlök och yoghurt.

Salt ost och soltorkade tomater blir mycket gott med potatisen.

Gott med en sallad till - förslagsvis strimlad isbergssallad med halverad cocktailtomater samt skivade rädisor med en senapsdressing.

4 portioner bakad potatis med fetaoströra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 15 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 150 gram fetaost
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 2 dl majs, gärna från kokta majskolvar
  • 2 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader över och undervärme.
  2. Stick ca 4 gånger några hål i bakpotatisarna med en gaffel.
  3. Slå ev. in dem i folie om du önskar. Lägg dem med folieskarven nedåt i en långpanna.
  4. Baka potatisarna i ca 1 timme och 15 minuter i mitten av ugnen.
  5. Gör under tiden fyllningen: Tärna fetaosten och lägg i en skål.
  6. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg med fetaosten i skålen.
  7. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i olivolja någon minut i en panna. Tillsätt till fetaosten.
  8. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt majs.
  9. Rör i yoghurt samt smaksätt med salt och peppar.
  10. Förbered sallad och senapsdressing om du vill ha det till.
  11. Känn om potatisarna är mjuka med en potatissticka eller skär ett snitt i en och känn efter.
  12. Skär ett kryss i bakpotatisarna och tryck till nedtill så de öppnar sig. Använd en kökshandduk att hålla med så du inte bränner dig.
  13. Fyll bakpotatisarna med fyllning.
E-mail
Medel: 3.8 (70 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 811 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-06-22