Baguette med tomat och mozzarella

Baguette med tomat och mozzarella samt basilika. Istället för baguette-bröd kan du ta ciabatta.
Välj gärna en surdegsbaguette. Köper du bake-off så värm bröden enligt paketet först.
Ska du äta mackorna senare ex. till picknick så lägg gärna salladsblad under och över tomat och mozzarella-fyllningen. Annars blöter de ner brödet efter ett tag.

2 portioner baguette med tomat och mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 bitar baguette-bröd ca 25 cm långa
  • 2 tomater
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 10 blad färsk basilika
  • 4 msk färskost naturell
  • Dressing: 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Dela bröden.
  2. Skölj och skiva tomater.
  3. Häll av och skär mozzarellaosten i åtta skivor.
  4. Blanda dressingen.
  5. Bred färskost på bröden.
  6. Varva och fördela tomater, mozzarella samt basilika på bröden.
  7. Ringla över dressing och lägg ihop till mackor samt servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat