Baguette med tomat och mozzarella
Baguette med tomat och mozzarella samt basilika.
Tillagning
- Dela bröden.
- Skölj och skiva tomater.
- Häll av och skär mozzarellaosten i åtta skivor.
- Blanda dressingen.
- Bred färskost på bröden.
- Varva och fördela tomater, mozzarella samt basilika på bröden.
- Ringla över dressing och lägg ihop till mackor samt servera.
Serveringsförslag
En matig macka som passar som lätt lunch, picknick, utflykt eller kvällsmål.
Tips
- Istället för baguette-bröd kan du ta ciabatta.
- Välj gärna en surdegsbaguette.
- Köper du bake-off så värm bröden enligt paketet först.
- Eller baka egen surdegsbaguette eller ciabatta. Extra överkurs är egen mozzarella.
- Ska du äta mackorna senare ex. till picknick så lägg gärna salladsblad under och över tomat och mozzarella-fyllningen. Annars blöter de ner brödet efter ett tag.
Uppskattat näringsvärde per portion: 454 kcal