Baguette med tomat och mozzarella

Introduktion och förberedelse

Baguette med tomat och mozzarella samt basilika. Istället för baguette-bröd kan du ta ciabatta.

Välj gärna en surdegsbaguette. Köper du bake-off så värm bröden enligt paketet först. Eller baka egen surdegsbaguette eller ciabatta.

Ska du äta mackorna senare ex. till picknick så lägg gärna salladsblad under och över tomat och mozzarella-fyllningen. Annars blöter de ner brödet efter ett tag.

2 portioner baguette med tomat och mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 bitar baguette-bröd ca 25 cm långa
  • 2 tomater
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 10 blad färsk basilika
  • 4 msk färskost naturell
  • Dressing: 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Dela bröden.
  2. Skölj och skiva tomater.
  3. Häll av och skär mozzarellaosten i åtta skivor.
  4. Blanda dressingen.
  5. Bred färskost på bröden.
  6. Varva och fördela tomater, mozzarella samt basilika på bröden.
  7. Ringla över dressing och lägg ihop till mackor samt servera.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 454 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.