Bagels med soltorkad tomat och sallad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Bagels med soltorkad tomat, färsk tomat, blandad sallad, gurka, färskost, lök och paprika. Vegetariska bagels.
Gott, enkelt och rätt nyttigt till lunch, utflykt eller kvällsmat.

Köp färdiga bagels eller baka egna.

2 portioner bagels med soltorkad tomat och sallad

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 bagelbröd
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • ca 50 gram blandad grönsallad
  • 8 cocktailtomater eller 1 tomat
  • 2 msk hackad purjolök eller rödlök
  • 10 skivor gurka
  • 0,25 röd paprika i skivor
  • 30 gram färskost naturell
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Förbered grönsaker och lägg upp på en tallrik.
  2. Strimla soltorkade tomater.
  3. Skölj salladen.
  4. Dela eller skiva tomater.
  5. Skala och hacka lök i strimlor.
  6. Skölj och skiva gurka.
  7. Skölj och skiva paprika.
  8. Dags att lägga ihop bageln: Dela och rosta bagelbröden. Du kan också grilla dem i en grillpanna.
  9. Bred ett lager färskost på underdelarna och lägg på en skärbräda.
  10. Fördela sallad, tomater, lök, gurka, paprika och sist strimlade soltorkade tomater på underdelarna.
  11. Salta och peppra ev. lite över fyllningen om du önskar.
  12. Lägg på överdelen. Tryck ihop och dela med en kniv till två halvmånar. Ska du äta dem senare kan du slå in dem i smörgåspapper och förvara svalt.
  13. Vegetariska bagels med soltorkad tomat, sallad och färskost är klart att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.