Bagels med soltorkad tomat och sallad

Bagels med soltorkad tomat, färsk tomat, blandad sallad, gurka, färskost, lök och paprika. Vegetariska bagels.
Gott, enkelt och rätt nyttigt till lunch, utflykt eller kvällsmat.
Köp färdiga bagels eller baka egna - sök efter bagelrecept här på receptfavoriter.se

2 portioner bagels med soltorkad tomat och sallad

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 bagelbröd
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • ca 50 gram blandad grönsallad
  • 8 cocktailtomater eller 1 tomat
  • 2 msk hackad purjolök eller rödlök
  • 10 skivor gurka
  • 0,25 röd paprika i skivor
  • 30 gram färskost naturell
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Förbered grönsaker och lägg upp på en tallrik.
  2. Strimla soltorkade tomater.
  3. Skölj salladen.
  4. Dela eller skiva tomater.
  5. Skala och hacka lök i strimlor.
  6. Skölj och skiva gurka.
  7. Skölj och skiva paprika.
  8. Dags att lägga ihop bageln: Dela och rosta bagelbröden. Du kan också grilla dem i en grillpanna.
  9. Bred ett lager färskost på underdelarna och lägg på en skärbräda.
  10. Fördela sallad, tomater, lök, gurka, paprika och sist strimlade soltorkade tomater på underdelarna.
  11. Salta och peppra ev. lite över fyllningen om du önskar.
  12. Lägg på överdelen. Tryck ihop och dela med en kniv till två halvmånar. Ska du äta dem senare kan du slå in dem i smörgåspapper och förvara svalt.
  13. Vegetariska bagels med soltorkad tomat, sallad och färskost är klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer