Bagel med varmrökt lax

Introduktion och förberedelse

Bagel med varmrökt lax, färskost, gurka, rödlök, dillsås och grönsallad.

Bagel med varmrökt lax är gott som lunch, till picknick eller enkel middag framför tv:n.

Här har jag valt machésallad men du kan såklart ta annan grönsallad.

Varianter

  • Färskost med vitlök och örter passar också istället för vanlig färskost.
  • Skivad avokado kan man ta istället för gurka.
  • Köp färdiga bagels eller baka egna.

2 bagels med varmrökt lax

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bagels
  • 100 gram varmrökt lax
  • 50 gram färskost naturell
  • 10 skivor gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • några blad sköljd machésallad
  • Dillsås: 0,5 dl matyoughurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Dela och rosta bagelbröden på båda sidor.
  2. Bred på färskost på båda bröden.
  3. Fördela laxen på bröden med botten.
  4. Lägg på skivad gurka, strimlad rödlök och sallad.
  5. Blanda dillsåsen av yoghurt, majonnäs, dill och citronsaft i en liten skål. Skeda över på toppen.
  6. Lägg på överdelen av bagelsbröden.
  7. Dela ev. bageln på mitten med en brödkniv så blir de lättare att äta vid serveringen.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.