Bagel med varmrökt lax

Bagel med varmrökt lax, färskost, gurka, rödlök, dillsås och grönsallad. Här har jag valt machésallad men du kan såklart ta annan grönsallad. Färskost med vitlök och örter passar också istället för vanlig färskost. Skivad avokado kan man ta istället för gurka.

Bagel med varmrökt lax är gott som lunch, till picknick eller enkel middag framför tv:n.

Köp färdiga bagels eller baka egna.

2 bagels med varmrökt lax

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bagels
  • 100 gram varmrökt lax
  • 50 gram färskost naturell
  • 10 skivor gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • några blad sköljd machésallad
  • Dillsås: 0,5 dl matyoughurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Dela och rosta bagelbröden på båda sidor.
  2. Bred på färskost på båda bröden.
  3. Fördela laxen på bröden med botten.
  4. Lägg på skivad gurka, strimlad rödlök och sallad.
  5. Blanda dillsåsen av yoghurt, majonnäs, dill och citronsaft i en liten skål. Skeda över på toppen.
  6. Lägg på överdelen av bagelsbröden.
  7. Dela ev. bageln på mitten med en brödkniv så blir de lättare att äta vid serveringen.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept