Laxbagel

Introduktion och förberedelse

Laxbagel - rostad bagel fylld med färskost, kallrökt lax, gurka, rödlök och lite machésallad.

En favorit till lunch, picknick eller enkel middag framför tv:n.

Varianter

  • Gott i är också kapris.
  • Som lax kan du ta rökt lax, gravad lax eller varmrökt lax.
  • Vidare kan du ta annan grönsallad samt andra grönsaker som skivad tomat och paprika.
  • Färskost med vitlök och örter passar också i.
  • Skivad avokado är gott i.
  • Svartpeppar är gott på med.
  • Du kan baka egna bagels eller köpa färdiga bagels.

2 laxbagel

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bagels
  • 100 gram kallrökt lax
  • 50 gram färskost naturell
  • 10 skivor gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 4-8 blad sköljd machésallad eller annan grönsallad

Tillagning

  1. Dela och rosta bagelbröden på båda sidor.
  2. Bred på färskost på båda bröden.
  3. Fördela laxen på bröden med botten. Peppra eventuellt med lite svartpeppar om du gillar det.
  4. Lägg på skivad gurka, strimlad rödlök och sallad. Toppa med översidan av bagelsbröden.
  5. Dela ev. laxbagelsen på mitten med en brödkniv så blir de lättare och festligare att äta.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.