Laxbagel
Laxbagel - rostad bagel fylld med färskost, kallrökt lax, gurka, rödlök och lite machésallad.
En favorit till lunch, picknick eller enkel middag framför tv:n.
Tillagning
- Dela och rosta bagelbröden på båda sidor.
- Bred på färskost på båda bröden.
- Fördela laxen på bröden med botten. Peppra eventuellt med lite svartpeppar om du gillar det.
- Lägg på skivad gurka, strimlad rödlök och sallad. Toppa med översidan av bagelsbröden.
- Dela ev. laxbagelsen på mitten med en brödkniv så blir de lättare och festligare att äta.
Varianter
- Gott i är också kapris.
- Som lax kan du ta rökt lax, gravad lax eller varmrökt lax.
- Vidare kan du ta annan grönsallad samt andra grönsaker som skivad tomat och paprika.
- Färskost med vitlök och örter passar också i.
- Skivad avokado är gott i.
- Svartpeppar är gott på med.
- Du kan baka egna bagels eller köpa färdiga bagels.
Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal