Laxbagel

Introduktion och förberedelse

Laxbagel - rostad bagel fylld med färskost, kallrökt lax, gurka, rödlök och lite machésallad.

En favorit till lunch, picknick eller enkel middag framför tv:n.

Varianter

  • Gott i är också kapris.
  • Som lax kan du ta rökt lax, gravad lax eller varmrökt lax.
  • Vidare kan du ta annan grönsallad samt andra grönsaker som skivad tomat och paprika.
  • Färskost med vitlök och örter passar också i.
  • Skivad avokado är gott i.
  • Svartpeppar är gott på med.
  • Du kan baka egna bagels eller köpa färdiga bagels.

2 laxbagel

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bagels
  • 100 gram kallrökt lax
  • 50 gram färskost naturell
  • 10 skivor gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 4-8 blad sköljd machésallad eller annan grönsallad

Tillagning

  1. Dela och rosta bagelbröden på båda sidor.
  2. Bred på färskost på båda bröden.
  3. Fördela laxen på bröden med botten. Peppra eventuellt med lite svartpeppar om du gillar det.
  4. Lägg på skivad gurka, strimlad rödlök och sallad. Toppa med översidan av bagelsbröden.
  5. Dela ev. laxbagelsen på mitten med en brödkniv så blir de lättare och festligare att äta.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept