Smörgås trekant med äggsallad

Introduktion och förberedelse

Smörgås trekankter med äggsallad som passar till bjudning, picknick och buffé. Små sandwich.

Äggsalladen blir gul och fin med gurkmeja men man kan också ta curry om man gillar det.

8 trekanter, 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 skivor kavring eller valfritt formbröd
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 50 g färskost
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda. Om du lägger dem i kokande vatten så räkna ca 8 minuter. Skölj äggen kalla.
  2. Skala och finhacka äggen.
  3. Blanda i färskost, majonnäs och gurkmeja.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Fördela ett tjockt lager på hälften av bröden.
  6. Lägg på de andra som lock, tryck ihop och skär rent kanter och sedan i trianglar. Torka gärna av kniven med hushållspapper efter varje gång du skurit så du ej lämnar gul fyllning längs med kanterna.
  7. Servera smörgåsarna. Kan även förberedas innan och förvaras i plastade i kylen några timmar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept