Smörgås trekant med äggsallad

Smörgås trekankter med äggsallad som passar till bjudning, picknick och buffé. Små sandwich.

Äggsalladen blir gul och fin med gurkmeja men man kan också ta curry om man gillar det.

8 trekanter, 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 skivor kavring eller valfritt formbröd
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 50 g färskost
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda. Om du lägger dem i kokande vatten så räkna ca 8 minuter. Skölj äggen kalla.
  2. Skala och finhacka äggen.
  3. Blanda i färskost, majonnäs och gurkmeja.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Fördela ett tjockt lager på hälften av bröden.
  6. Lägg på de andra som lock, tryck ihop och skär rent kanter och sedan i trianglar. Torka gärna av kniven med hushållspapper efter varje gång du skurit så du ej lämnar gul fyllning längs med kanterna.
  7. Servera smörgåsarna. Kan även förberedas innan och förvaras i plastade i kylen några timmar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.