Smörgåstrekant med äggsallad
Smörgåstrekanter eller små sandwich med äggsallad av kokt ägg, färskost, majonnäs och lite gurkmeja.
Tillagning
- Koka äggen hårda. Om du lägger dem i kokande vatten så räkna ca 8 minuter. Skölj äggen kalla.
- Skala och finhacka äggen.
- Blanda i färskost, majonnäs och gurkmeja.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Fördela ett tjockt lager på hälften av bröden.
- Lägg på de andra som lock, tryck ihop och skär rent kanter och sedan i trianglar. Torka gärna av kniven med hushållspapper efter varje gång du skurit så du ej lämnar gul fyllning längs med kanterna.
- Servera smörgåsarna. Kan även förberedas innan och förvaras i plastade i kylen några timmar.
Serveringsförslag
- Lite lyxigare små smörgåsar som passar till the-bjudning på engelskt vis men också till utflykt, picknick och buffé.
- Eller när du bara är sugen på en äggmacka.
- Jag serverade smörgåsarna tillsammans med trekanter med cheddarost och små minibaguetter med räksallad samt tonfisksallad som lite matigare bjudning after work konferens med dryck som the och kaffe samt öl och vin för de som ville ha det.
- Här är lite fler tips på plockmat till minglet.
Varianter
Gillar du curry kan du en nypa av det i röran. I äggsalladen hade jag annars lite gurkmeja så den blev gul och fin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 183 kcal