Baconlindade gröna bönor haricots verts

Baconlindade gröna bönor eller haricots verts är ett gott tillbehör från franska köket som andas 70-tal. Välj helst de färska fina små gröna bönorna som kallas haricots verts.

Skippa haricots verts på burk - de ramlar bara sönder.

Slår du på en skvätt grädde också mot slutet så får du en god sås också.

Funkar också med italienskt pancetta.

4 portioner baconlindade gröna bönor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g färska gröna bönor som haricorts verts
  • 8 skivor bacon

Tillagning

  1. Skär av ca 0,5 cm av de yttersta kanterna på bönorna.
  2. Koka de färska gröna bönorna i saltat vatten i 3 minuter. Det går också bra att mikra dem i saltat vatten i 3 minuter.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten i durkslag så att de svalnar så du kan ta i dem.
  4. Dela upp bönorna i 8 högar.
  5. Linda ihop varje hög till en rulle med en skiva bacon.
  6. Stek dem med skarven ned i en stekpanna. Stek sedan runt om några minuter tills baconet fått fin färg. De kan också stekas i ugnen tills baconet fått färg på 200 grader i ca 15 minuter.
  7. Nu kan du servera de baconlindade haricots verten.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-04

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Pajrecept för alla smaker

Pajer är sociala, har tålamod i kylen och gillar lunchraster. Dessutom kan man fylla dem med vad som helst.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer

Fira surströmmingen på klassiskt vis

Håll för näsan den tredje torsdagen i augusti för då är det traditionsenligt surströmmingspremiär. Här hittar du tips på hur du serverar surströmming, hur du öppnar surströmmingsburken samt klassiker som surströmmingsklämma.

Läs mer