Baconlindade gröna bönor haricots verts
Introduktion och förberedelse
Baconlindade gröna bönor eller haricots verts är ett gott tillbehör från franska köket som andas 70-tal. Välj helst de färska fina små gröna bönorna som kallas haricots verts.
Skippa haricots verts på burk - de ramlar bara sönder.
Slår du på en skvätt grädde också mot slutet så får du en god sås också.
Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.
Tillagning
- Skär av ca 0,5 cm av de yttersta kanterna på bönorna.
- Koka de färska gröna bönorna i saltat vatten i 3 minuter. Det går också bra att mikra dem i saltat vatten i 3 minuter.
- Skölj bönorna i kallt vatten i durkslag så att de svalnar så du kan ta i dem.
- Dela upp bönorna i 8 högar.
- Linda ihop varje hög till en rulle med en skiva bacon.
- Stek dem med skarven ned i en stekpanna. Stek sedan runt om några minuter tills baconet fått fin färg. De kan också stekas i ugnen tills baconet fått färg på 200 grader i ca 15 minuter.
- Nu kan du servera de baconlindade haricots verten.
Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal