Baconlindade gröna bönor haricots verts

Introduktion och förberedelse

Baconlindade gröna bönor eller haricots verts är ett gott tillbehör från franska köket som andas 70-tal. Välj helst de färska fina små gröna bönorna som kallas haricots verts.

Skippa haricots verts på burk - de ramlar bara sönder.

Slår du på en skvätt grädde också mot slutet så får du en god sås också.

Funkar också med italienskt pancetta.

4 portioner baconlindade gröna bönor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g färska gröna bönor som haricorts verts
  • 8 skivor bacon

Tillagning

  1. Skär av ca 0,5 cm av de yttersta kanterna på bönorna.
  2. Koka de färska gröna bönorna i saltat vatten i 3 minuter. Det går också bra att mikra dem i saltat vatten i 3 minuter.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten i durkslag så att de svalnar så du kan ta i dem.
  4. Dela upp bönorna i 8 högar.
  5. Linda ihop varje hög till en rulle med en skiva bacon.
  6. Stek dem med skarven ned i en stekpanna. Stek sedan runt om några minuter tills baconet fått fin färg. De kan också stekas i ugnen tills baconet fått färg på 200 grader i ca 15 minuter.
  7. Nu kan du servera de baconlindade haricots verten.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.