Baconlindade gröna bönor haricots verts

Introduktion och förberedelse

Baconlindade haricots verts eller gröna bönor är ett gott tillbehör från franska köket som andas 70-tal.

Serveringsförslag

  • Goda som festligt tillbehör till grillat, fest, middag, buffé, kött, kyckling, lax med mera.
  • Jag serverade bönorna till entrecote med potatisgratäng.

Tips

  • Välj gärna färska små fina haricots verts om du hittar det. Jag tog frysta haricots verts och de är lite större men goda de också.
  • Du kan dubbla mängden bacon och linda varje bunt bönor med 2 skivor bacon om du vill ha extra mycket bacon.

Varianter

  • Du kan byta bacon mot pancetta eller kalkonbacon.
  • Haricots verts kan bytas mot andra brytbönor som vaxbönor.
  • Istället för att steka buntarna kan de tillagas på grillen till fin färg några minuter runt om.
  • Bönorna kan även tillagas i ugnen på 200 grader vanlig ugn i 15 minuter.

Baconlindade haricots verts är goda som festligt tillbehör. Jag hade bönorna till entrecote med potatisgratäng och tomatsallad.
Baconlindade haricots verts är goda som festligt tillbehör. Jag hade bönorna till entrecote med potatisgratäng och tomatsallad.

4 portioner baconlindade haricots verts

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram färska gröna bönor som haricorts verts, färska eller frysta
  • 2 krm salt
  • 4 skivor bacon
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 4 tandpetare

Tillagning

  1. Koka upp en gryta med ca 1 liter vatten och 2 krm salt.
  2. Rensa och skär bort ev. fula ändar på bönorna ca 0,5 cm av de yttersta kanterna på bönorna.
  3. Lägg i frysta haricots verts i kokande vatten. Sätt på lock och låt stå i 3 minuter. Färska haricots verts kokar du i 3 minuter.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten i durkslag så att de svalnar så du kan ta i dem.
  5. Dela upp bönorna i 4 högar.
  6. Linda ihop varje hög till en rulle med en skiva bacon. Sätt ihop baconskivan med en tandpetare - detta är valfritt. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  7. Stek dem med skarven ned i en stekpanna. Stek buntarna runt om ca 5 minuter tills baconet har fin färg.
  8. Strö över flingsalt och svartpeppar samt servera eller håll varmt till servering.
E-mail
Medel: 3.7 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-05-17

Tillbehör och liknande recept: