Gröna bönor med vitlök, rödlök och olivolja
Gröna bönor som får god smak av vitlök, rödlök och olivolja.
Ett gott och enkelt tillbehör av de bönor som är i säsong.
Tillagning
- Skölj och rensa bönorna. Skär bort yttersta kanterna om du lagar haricots verts eller ta bort träiga delar och så vidare.
- Koka upp en kastrull med väl saltat vatten.
- Skala och hacka lök samt vitlök. Fräs i olivolja utan att ta färg några minuter i en stor panna eller wok.
- Koka under tiden bönorna i 4 minuter. Ta upp dem, häll av och blanda med löken. Fräs runt någon minut.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
Val av bönor
Välj bönor som haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor, sockerärtor eller brytbönor. Hittar du ekologiska bönor så köp dem gärna.
Med potatis
Blanda gärna med kokt potatis eller färskpotatis du delar i halvor eller grova tärningar och blandar till en jättegod potatissallad. Kan serveras varm eller kall.
Uppskattat näringsvärde per portion: 181 kcal