Gröna bönor med vitlök, rödlök och olivolja

Ett gott och enkelt tillbehör av de bönor som är i säsong. Välj bönor som haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor. 

Blanda gärna med kokt halverad potatis till en jättegod potatissallad. Kan serveras varm eller kall.

8 portioner gröna bönor med vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor
  • 2 rödlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa bönorna.
  2. Koka upp en kastrull med väl saltat vatten.
  3. Skala och hacka lök samt vitlök. Fräs i olivolja några minuter i en stor panna eller wok.
  4. Koka under tiden bönorna i 4 minuter. Ta upp dem och blanda med löken.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer