Gröna bönor med vitlök, rödlök och olivolja

Introduktion och förberedelse för tillagning

Gröna bönor som får god smak av vitlök, rödlök och olivolja. Ett gott och enkelt tillbehör av de bönor som är i säsong. Välj bönor som haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor.

Blanda gärna med kokt halverad potatis till en jättegod potatissallad. Kan serveras varm eller kall.

8 portioner gröna bönor med vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor
  • 2 rödlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa bönorna.
  2. Koka upp en kastrull med väl saltat vatten.
  3. Skala och hacka lök samt vitlök. Fräs i olivolja några minuter i en stor panna eller wok.
  4. Koka under tiden bönorna i 4 minuter. Ta upp dem och blanda med löken.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.3 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.