Ugnsrostad blomkål
Ugnsrostad blomkål är mycket gott och enkelt att laga. Perfekt som tillbehör, fest eller buffé. Indiska kryddor som garam masala, curry och gurkmeja passar bra till blomkål.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv.
- Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
- Strö över garam masala, curry, gurkmeja, salt, peppar samt olja och blanda väl.
- Sätt in blomkålen i ugnen och rosta den i ca 20 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha lite tuggmotstånd kvar.
- Ta ut den rostade blomkålen och servera varm. Eller låt svalna och förvara i kylen till servering.
Serveringsförslag
Ugnsrostade blomkål är ett enkelt, billigt och smidigt tillbehör till det mesta och speciellt till fest eller buffé till många personer.
Tips
- Rosta blomkålsbuketterna i ex. en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
- Du kan rosta en hel långpanna med blomkål (ex. tre blomkålshuvuden), förvara i kylen och servera på fat eller skål uppvärmt eller kallt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal