Ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål är mycket gott och enkelt att laga. Perfekt som tillbehör, fest eller buffé. Indiska kryddor som garam masala, curry och gurkmeja passar bra till blomkål.

    4 portioner ugnsrostad blomkål

    • Förberedelse: 10 min
    • Tillagning: 20 min
    • Klart på: 30 min

    Ingredienser

    • 1 huvud blomkål, ca 800 gram
    • 0,5 tsk garam masala
    • 1 krm curry
    • 1 krm gurkmeja
    • 2 msk olivolja eller matolja
    • 1 krm salt
    • 0,5 krm vitpeppar

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
    2. Skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv.
    3. Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
    4. Strö över garam masala, curry, gurkmeja, salt, peppar samt olja och blanda väl.
    5. Sätt in blomkålen i ugnen och rosta den i ca 20 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha lite tuggmotstånd kvar.
    6. Ta ut den rostade blomkålen och servera varm. Eller låt svalna och förvara i kylen till servering.

    Serveringsförslag

    Ugnsrostade blomkål är ett enkelt, billigt och smidigt tillbehör till det mesta och speciellt till fest eller buffé till många personer.

    Tips

    • Rosta blomkålsbuketterna i ex. en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
    • Du kan rosta en hel långpanna med blomkål (ex. tre blomkålshuvuden), förvara i kylen och servera på fat eller skål uppvärmt eller kallt.
    E-mail
    Medel: 3.6 (98 röster)

    Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal

    Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-27