Sallad med fetaost, svamp och avokado

Introduktion och förberedelse

Sallad med fetaost, svamp, avokado, tomat, rödlök och lite vitlök. En god vegetarisk sallad.

Passar utmärkt till kött som grillat, köttfärsspett, kyckling, lax mm. Samt till lunch, buffé, middag eller fest.

4 portioner sallad med fetaost, svamp och avokado

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram grönsallad eller babyspenat
  • 200 gram fetaost
  • 2 avokado
  • 3 tomater
  • 10 cm färsk gurka
  • 0,5 rödlök
  • 12 skogschampinjoner eller vanliga champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Rensa och dela svampen på hälften. Stek svampen i smör på svag värme och tillsätt den pressade vitlöken. Stek på svag värme i 5 minuter och ställ sedan åt sidan att svalna.
  3. Skölj och hacka gurka och tomat i 1x1 cm bitar. Lägg i en stor salladsskål.
  4. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen.
  5. Skölj sallad och plocka den i bitar. Lägg i en skålen.
  6. Blanda i champinjonerna i salladen. Vänd runt.
  7. Dela avokado, ta ur kärnan och gröp ur halvorna med en sked. Hacka avokadon i grova bitar. Lägg i skålen.
  8. Tillsätt olivolja och blanda salladen.
  9. Sallad med fetaost, svamp och avokado är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 376 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-28

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.