Sallad med fetaost, svamp och avokado
Sallad med fetaost, svamp, avokado, tomat, rödlök och lite vitlök.
Tillagning
- Skala och pressa vitlöken.
- Rensa och dela svampen på hälften. Stek svampen i smör på svag värme och tillsätt den pressade vitlöken. Stek på svag värme i 5 minuter och ställ sedan åt sidan att svalna.
- Skölj och hacka gurka och tomat i 1x1 cm bitar. Lägg i en stor salladsskål.
- Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen.
- Skölj sallad och plocka den i bitar. Lägg i en skålen.
- Blanda i champinjonerna i salladen. Vänd runt.
- Dela avokado, ta ur kärnan och gröp ur halvorna med en sked. Hacka avokadon i grova bitar. Lägg i skålen.
- Tillsätt olivolja och blanda salladen.
- Sallad med fetaost, svamp och avokado är klar att servera.
Serveringsförslag
- Passar utmärkt som tillbehör till kött som grillat, köttfärsspett, kyckling, lax mm.
- Vidare till lunch, buffé, middag eller fest som vegetarisk sallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 376 kcal