Sallad med fetaost, svamp och avokado
Introduktion och förberedelse
Sallad med fetaost, svamp, avokado, tomat, rödlök och lite vitlök. En god vegetarisk sallad.
Passar utmärkt till kött som grillat, köttfärsspett, kyckling, lax mm. Samt till lunch, buffé, middag eller fest.
Tillagning
- Skala och pressa vitlöken.
- Rensa och dela svampen på hälften. Stek svampen i smör på svag värme och tillsätt den pressade vitlöken. Stek på svag värme i 5 minuter och ställ sedan åt sidan att svalna.
- Skölj och hacka gurka och tomat i 1x1 cm bitar. Lägg i en stor salladsskål.
- Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen.
- Skölj sallad och plocka den i bitar. Lägg i en skålen.
- Blanda i champinjonerna i salladen. Vänd runt.
- Dela avokado, ta ur kärnan och gröp ur halvorna med en sked. Hacka avokadon i grova bitar. Lägg i skålen.
- Tillsätt olivolja och blanda salladen.
- Sallad med fetaost, svamp och avokado är klar att servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 376 kcal