Toast Skagen

Klassisk Toast Skagen med räkor, majonnäs och dill. Du kan garnera med löjrom om du vill ha en riktigt lyxig toast skagen. Eller ta annan rom.

Vidare kan du ha något salladsblad på toasten. Du kan också ha lite riven pepparrot i räkröran. Istället för majonnäs och crème fraiche kan du ha matyoghurt i Skagenröran. Skala helst egna räkor till toasten. Du kan också ta färdigskalade (billigare) räkor till röran och sedan garnera med några fina stora handskalade räkor.

Vintips är ett vitt torrt vin som Pinot Gris, Chardonnay eller Sauvignon Blanc eller en ljusare IPA eller lageröl. 

2 portioner Toast Skagen

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 dl räkor utan skal, helst handskalade
  • 2 msk hackad rödlök
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 3 vita brödskivor
  • 1 msk smör
  • 2 citronklyftor
  • 2 dillkvistar
  • Salt och nymalen vitpeppar
  • 2 tsk löjrom eller annan rom (valfritt)

Tillagning

  1. Grovhacka räkorna men spara några hela till garnering. Lägg i en skål.
  2. Blanda räkorna med majonnäs och crème fraiche.
  3. Skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
  4. Hacka dill fint och tillsätt den.
  5. Smaka av räkröran med salt och vitpeppar.
  6. Skär upp två skivor bröd och skär bort kanterna.
  7. Stek bröden på varje sida i smör. Dela det tredje i två trianglar.
  8. Lägg upp på tallrik.
  9. Skeda upp räkröran på de smörstekta bröden.
  10. Garnera med några hela räkor, en brödtriangel var, dillkvist och citronklyftor.
  11. Dekorera ev. med löjrom eller rom.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer