Äggröra
Krämig äggröra du enkelt lagar med ägg, mjölk, salt och peppar.
Tillagning
- Rör ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke.
- Smält smöret i en nonstick panna eller kastrull.
- Häll i äggblandningen.
- Värm på lite över medelvärme. Rör med en slev längs botten tills du har en krämig äggröra som är så fast du vill ha den.
- Servera äggröran direkt.
- Garnera gärna med hackad gräslök eller persilja.
Serveringsförslag
- Äggröra är gott till frukost och brunch serverad som ägg och bacon.
- Äggröran passar också som tillbehör till stekt prinskorv, köttbullar, kassler eller annat rökt kött som fårfiol.
Tips
- Röran kan dubbleras till så många portioner du önskar.
- Värm äggröran på medelvärme under försiktig omrörning tills den är krämig och runt 65-70 grader. Desto hårdare och högre du värmer äggröran desto hårdare och torrare blir den.
Garnering
- Äggröran kan du garnera med hackad gräslök eller persilja.
- Lite rostad lök är även gott att toppa äggröra med.
Val av panna
Lättast är det att laga äggröran i en nonstick panna eller kastrull. Då fastnar inte röran så mycket i botten.
Varianter
- Tillsätt 1 msk crème fraiche eller grädde för krämigare äggröra.
- Om du vill kan du smaksätta äggröran. Några förslag är en nypa curry; paprikapulver; gurkmeja; riven ost; riven parmesan; brynt lök, champinjoner och tärnad paprika - snart blir det då en omelett istället...
- Smör kan bytas mot matolja som ex. olivolja eller rapsolja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 234 kcal