Äggröra

Äggröra är gott till frukost med ex. stekt bacon (ägg och bacon) eller till lunch med rökt kött som fårfiol. Äggröran kan såklart dubbleras efter så många portioner du vill laga.

Vill du ha en riktigt krämig äggröra så värmer du äggröran på medelvärme under omrörning tills den är krämig och runt 65-70 grader. Desto hårdare och högre du värmer äggröran desto hårdare och torrare blir den. Lättast är det att laga äggröran i en nonstick-panna. Lite rostad lök är gott att toppa äggröra med. Vidare kan man garnera med hackad gräslök eller persilja. Om du vill kan du smaksätta äggröran. Gott i är förslagsvis en nypa curry; paprikapulver; gurkmeja; riven ost; riven parmesan; brynt lök, champinjoner och tärnad paprika - snart blir det en omelett...

1 portion äggröra

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 3 normalstora ägg eller 2 stora ägg
  • 2 msk vatten, mjölk eller grädde
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,25 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Vispa sönder äggen i en bunke.
  2. Tillsätt vatten, mjölk eller grädde.
  3. Salta och peppra.
  4. Värm en msk smör eller olivolja i en panna.
  5. Tillsätt äggröran samt värm på lite över medelvärme under omrörning tills äggen blir en fast men krämig röra.
  6. Servera äggröran direkt.
E-mail
Medel: 4.1 (27 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer