Äggröra

Äggröra är gott till frukost med exempelvis stekt bacon (ägg och bacon) eller till lunch med rökt kött som fårfiol. Röran kan såklart dubbleras efter så många portioner du vill laga.

Vill du ha en riktigt krämig äggröra så värmer du äggröran på medelvärme under omrörning tills den är krämig och runt 65-70 grader. Desto hårdare och högre du värmer äggröran desto hårdare och torrare blir den.

Lättast är det att laga äggröran i en nonstick-teflon panna. Då fastnar inte röran så mycket i pannan.

Vidare kan man garnera med hackad gräslök eller persilja. Lite rostad lök är gott att toppa äggröra med.

Varianter:

Om du vill kan du smaksätta äggröran.

Gott i är förslagsvis:

  • En nypa curry; paprikapulver; gurkmeja; riven ost; riven parmesan; brynt lök, champinjoner och tärnad paprika - snart blir det en omelett...
Portioner Ägg Vätska i msk Salt krm Peppar krm
1 3 2 0,5 0,25
2 5-6 4 1 0,5
3 8-9 6 1,5 0,75
4 10-12 8 2 1

1 portion äggröra

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 3 normalstora ägg eller 2 stora ägg
  • 2 msk vatten, mjölk eller grädde
  • 0,5 krm salt
  • 0,25 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 msk smör eller olivolja att steka i

Tillagning

  1. Vispa sönder äggen i en bunke.
  2. Tillsätt vatten, mjölk eller grädde.
  3. Salta och peppra. Rör om.
  4. Värm en msk smör eller olivolja i en panna.
  5. Tillsätt äggröran samt värm på lite över medelvärme under omrörning tills äggen blir en fast men krämig röra.
  6. Servera äggröran direkt.
  7. Garnera gärna med hackad gräslök eller persilja.
E-mail
Medel: 4 (56 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer