Äggröra

Introduktion och förberedelse

Äggröra är gott till frukost med exempelvis stekt bacon - ägg och bacon eller till lunch med rökt kött som fårfiol.

Röran kan dubbleras till så många portioner du önskar.

Garnering

  • Äggröran kan du garnera med hackad gräslök eller persilja.
  • Lite rostad lök är även gott att toppa äggröra med.

Krämig äggröra

Värm äggröran på medelvärme under försiktig omrörning tills den är krämig och runt 65-70 grader. Desto hårdare och högre du värmer äggröran desto hårdare och torrare blir den.

Val av panna

Lättast är det att laga äggröran i en nonstick-teflon panna. Då fastnar inte röran så mycket i pannan.

Varianter

Om du vill kan du smaksätta äggröran. Gott i är förslagsvis:

  • 1 msk crème fraiche eller grädde.
  • En nypa curry; paprikapulver; gurkmeja; riven ost; riven parmesan; brynt lök, champinjoner och tärnad paprika - snart blir det då en omelett istället...

1 portion äggröra

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 ägg eller 2 ägg L/M
  • 0,5 krm salt
  • 0,25 krm svartpeppar, nymald (valfritt)
  • 1 tsk smör eller olivolja

Tillagning

  1. Rör sönder äggen hastigt i en bunke.
  2. Salta och peppra. Rör om.
  3. Värm smör eller olivolja i en panna.
  4. Tillsätt äggen.
  5. Värm på lite över medelvärme. När äggen börjar koagulera i botten vänder du runt kanterna in mot mitten och vänder runt äggröran tills den är en krämig och saftig röra. Värmer och rör man för mycket blir det en grynig och torrare äggröra - dock ätlig.
  6. Servera äggröran direkt.
  7. Garnera gärna med hackad gräslök eller persilja.
E-mail
Medel: 3.9 (111 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 234 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-17