Ägg och bacon

Knapriga bacon med äggröra är gott till frukost eller brunch. Färsk tomat eller stekta tomathalvor är gott till också.
Vidare kan man ha stekta champinjoner, engelsk korv och stekt blodkorv till som engelsmännen.

2 portioner ägg och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram bacon
  • 6 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 tomater (valfritt)

Tillagning

  1. Värm en stekpanna och fördela baconskivorna i pannan. Stek dem knapriga på båda sidor på medelvärme i några minuter. Vill du ha riktigt knaprig bacon så steker du några minuter på låg värme och häller sedan av fettet, stek sedan knaprigt på högre värme.
  2. Gör under tiden äggröran. Knäck äggen och vispa ihop dem med salt, mjölk eller grädde samt vitpeppar.
  3. Häll dem i en stekpanna eller kastrull.
  4. Värm under omrörning tills äggen stelnar till en halvfast röra.
  5. Skölj och skiva tomat om du vill ha det till.
  6. Servera äggröran och baconen med skivad tomat.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer