Ägg och bacon

Knapriga bacon med äggröra är gott till frukost eller brunch. Färsk tomat eller stekta tomathalvor är gott till också.

Vidare kan man ha stekta champinjoner, engelsk korv och stekt blodkorv till som Storbritannien.

2 portioner ägg och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram bacon
  • 6 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 tomater (valfritt)

Tillagning

  1. Värm en stekpanna och fördela baconskivorna i pannan. Stek dem knapriga på båda sidor på medelvärme i några minuter. Vill du ha riktigt knaprig bacon så steker du några minuter på låg värme och häller sedan av fettet, stek sedan knaprigt på högre värme.
  2. Gör under tiden äggröran. Knäck äggen och vispa ihop dem med salt, mjölk eller grädde samt vitpeppar.
  3. Häll dem i en stekpanna eller kastrull.
  4. Värm under omrörning tills äggen stelnar till en halvfast röra.
  5. Skölj och skiva tomat om du vill ha det till.
  6. Servera äggröran och baconen med skivad tomat.
E-mail
Medel: 4.3 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.