Ägg och bacon

Introduktion och förberedelse

Knapriga bacon med äggröra är gott till frukost eller brunch. Färsk tomat eller stekta tomathalvor är gott till också.

Vidare kan man ha stekta champinjoner, engelsk korv och stekt blodkorv till som Storbritannien.

2 portioner ägg och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram bacon
  • 6 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 tomater (valfritt)

Tillagning

  1. Värm en stekpanna och fördela baconskivorna i pannan. Stek dem knapriga på båda sidor på medelvärme i några minuter. Vill du ha riktigt knaprig bacon så steker du några minuter på låg värme och häller sedan av fettet, stek sedan knaprigt på högre värme.
  2. Gör under tiden äggröran. Knäck äggen och vispa ihop dem med salt, mjölk eller grädde samt vitpeppar.
  3. Häll dem i en stekpanna eller kastrull.
  4. Värm under omrörning tills äggen stelnar till en halvfast röra.
  5. Skölj och skiva tomat om du vill ha det till.
  6. Servera äggröran och baconen med skivad tomat.
E-mail
Medel: 4.3 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-25

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer