Kokt pulled chicken

Kyckling som kokats mör och god som sedan dras isär i små bitar. Kycklingköttet kan man sedan ha till allt möjligt ex. fylla i tortillas, tacos, pajer, sallader, i burgare, i mackor, röror, soppor, bakas potatis, pizza, pastasåser, pytter, nasi goreng, vårrullar, enchiladas, burritos med mera.
Välj färsk hel kyckling märkt med Svensk Fågel. Godast är majskyckling eller kravmärkt kyckling. Man kan också köpa en fryst hel kyckling och tina den innan i kylen över natten. Man kan också ta kycklinglår.
Sila upp och spara kycklingbuljongen till annat ex. kan du frysa in den så du kan ta fram lite i taget när det behövs eller ha den till soppa.
Ett tips är att laga kycklingköttet i god tid och blanda med Salsa med Arbolchili (sök recept här på Receptfavoriter.se) ex. dagen innan. Värm sedan genom att steka den eller värma i ugnen till servering.

6 portioner kokt pulled chicken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 1,2 kg färsk hel kyckling
  • 10 korn svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar persilja
  • 1 msk salt

Tillagning

  1. Ta ut ev. inkråm ur kycklingen. Skölj den.
  2. Lägg den i en stora kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma.
  4. Tillsätt svartpeppar, klyftad gul lök, salt och skalad vitlök samt stjälkar av persilja.
  5. Koka kycklingen under lock i 1,5 timmar på medelvärme.
  6. Ta upp kycklingen och låt den svalna på ett fat.
  7. Sila upp och spara kycklingbuljongen.
  8. Plocka köttet och dra isär det i småbitar. Nu kan du använda kycklingköttet till det du önskar.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer