Salsa med Arbol chili

Salsa med Arbol chili, vitlök, tomat och olivolja. Gott till Mexikansk mat som tortillas, tacos, dippsås, mackor, att blanda med ex. pulled kyckling, biff eller fläsk med mera.
Räcker till runt 6-8 portioner.
Funkar även till annat ex. som sås eller marinad till grillat kött, fisk, kyckling eller grönsaker.
Arbol chilis är ca 5 cm långa torkade röda chilifrukter. Finns att beställa från ex. www.chilihouse.dk
Alternativt kan man ta annan valfri torkad röd chili som ex torkad chipotle morita från Santa Maria.

3 dl salsa med Arbol chili

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 Arbol chilis
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 gram cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och torka av chilis.
  2. Skala vitlöksklyftor.
  3. Rosta chilis hela med tomater samt vitlöksklyftor i en stekpanna några minuter tills de har lite brända fläckar här och där.
  4. Skär bort stjälken på chilisarna.
  5. Lägg chili, vitlök, tomater, olivolja och salt i en mixer eller matberedare. Eller mixa i en skål med stavmixer.
  6. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  7. Om man vill kan man nu koka salsan 5-10 minuter för en rundare smak.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer