Mexikansk kyckling sandwich

Mexikansk kyckling sandwich Torta con pollo med surdegsbröd, guacamole, picklad rödlök, Salsa med Arbolchili, färsk koriander och smulad fetaost.
Passar som förrätt, mellanmål, matig macka, fredagsöl eller aptitretare.
Istället för surdegsbröd kan du ta små baguetter eller majstortillas och fylla dem istället.
Koka egen pulled kyckling till mackorna. Det kräver lite framförhållning och är en del att förbereda men när det väl är gjort går det snabbt och blir mycket gott. Alternativt kan man ta färdiggrillad kyckling. Vidare hittar du recept på Mexikansk guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök här på receptfavoriter.se. Man kan i nödfall köpa färdig guacamole, chilisalsa och picklad rödlök.
Överbliven buljong och kycklingkött kan du spara till annat. Det går bra att frysa in i lagom portioner att ta fram vid behov.

6 portioner mexikansk kyckling sandwich

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim 40 min

Ingredienser

  • 1,2 kg färsk hel kyckling
  • 10 korn svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar persilja
  • 1 msk salt
  • Tillbehör: 6 skivor surdegsbröd
  • 1 sats salsa med Arbolchili
  • 6 port Mexikansk guacamole
  • 1 sats Mexikansk picklad rödlök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 60 gram fetaost

Tillagning

  1. Kokt pulled kyckling: Ta ut ev. inkråm ur kycklingen. Skölj den.
  2. Lägg den i en stora kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma.
  4. Tillsätt svartpeppar, klyftad gul lök, salt och skalad vitlök samt stjälkar av persilja.
  5. Koka kycklingen under lock i 1,5 timmar på medelvärme.
  6. Förbered under tiden Salsa med Arbolchili, Mexikansk guacamole och Mexikansk picklad rödlök.
  7. Ta upp kycklingen och låt den svalna på ett fat.
  8. Sila upp och spara kycklingbuljongen.
  9. Plocka kycklingköttet och dra isär det i småbitar.
  10. Blanda ca 300 gram av kycklingköttet med hälften av Salsa med Arbolchilin.
  11. Bred guacamole på bröden, lägg på pulled kyckling sedan picklad rödlök, smulad fetaost och garnera med hackad färsk koriander. Skeda över lite mer Salsa med Arbolchili om du önskar het mat eller servera den i en skål till för gästerna att själva förse sig med. En del kanske inte vill ha så start.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer