Mexikansk kyckling sandwich

Mexikansk kyckling sandwich Torta con pollo med surdegsbröd, guacamole, picklad rödlök, Salsa med Arbolchili, färsk koriander och smulad fetaost.
Passar som förrätt, mellanmål, matig macka, fredagsöl eller aptitretare.
Istället för surdegsbröd kan du ta små baguetter eller majstortillas och fylla dem istället.
Koka egen pulled kyckling till mackorna. Det kräver lite framförhållning och är en del att förbereda men när det väl är gjort går det snabbt och blir mycket gott. Alternativt kan man ta färdiggrillad kyckling. Vidare hittar du recept på Mexikansk guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök här på receptfavoriter.se. Man kan i nödfall köpa färdig guacamole, chilisalsa och picklad rödlök.
Överbliven buljong och kycklingkött kan du spara till annat. Det går bra att frysa in i lagom portioner att ta fram vid behov.

6 portioner mexikansk kyckling sandwich

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim 40 min

Ingredienser

  • 1,2 kg färsk hel kyckling
  • 10 korn svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar persilja
  • 1 msk salt
  • Tillbehör: 6 skivor surdegsbröd
  • 1 sats salsa med Arbolchili
  • 6 port Mexikansk guacamole
  • 1 sats Mexikansk picklad rödlök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 60 gram fetaost

Tillagning

  1. Kokt pulled kyckling: Ta ut ev. inkråm ur kycklingen. Skölj den.
  2. Lägg den i en stora kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma.
  4. Tillsätt svartpeppar, klyftad gul lök, salt och skalad vitlök samt stjälkar av persilja.
  5. Koka kycklingen under lock i 1,5 timmar på medelvärme.
  6. Förbered under tiden Salsa med Arbolchili, Mexikansk guacamole och Mexikansk picklad rödlök.
  7. Ta upp kycklingen och låt den svalna på ett fat.
  8. Sila upp och spara kycklingbuljongen.
  9. Plocka kycklingköttet och dra isär det i småbitar.
  10. Blanda ca 300 gram av kycklingköttet med hälften av Salsa med Arbolchilin.
  11. Bred guacamole på bröden, lägg på pulled kyckling sedan picklad rödlök, smulad fetaost och garnera med hackad färsk koriander. Skeda över lite mer Salsa med Arbolchili om du önskar het mat eller servera den i en skål till för gästerna att själva förse sig med. En del kanske inte vill ha så start.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer