Mexikansk guacamole

Mexikansk guacamole med avokados, körsbärstomat, jalapeno, lök, lime och färsk koriander.
Se till så att du använder mogna avokados.
Annat gott i guacamole är fint tärnad röd paprika och majs.
Man kan spä den med gräddfil om man vill ha.
Garnera den gärna med hackad tomat och lök, färsk koriander samt någon klyfta lime.
Ta chili efter tycke ex. jalapeno eller annan grön eller röd färsk chili du gillar. Chili kan uteslutas om man vill ha en mild gucacamole.

6 portioner Mexikansk guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 avokados
  • 4 körsbärstomater
  • 0,5 grön färsk jalapeno eller efter tycke
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Halvera avokadosarna och ta ur kärnan. Tips är att ta en kniv och sätta ett hack i kärnan så att kniven fastnar och sedan vrida till så att kärnan lossnar.
  2. Gröp ur avokadosarna och lägg i en skål. Mosa ihop med limesaft.
  3. Skölj tomater och tärna dem fint samt tillsätt dem.
  4. Skölj färsk koriander och hacka samt tillsätt.
  5. Skala och hacka lök samt tillsätt.
  6. Skölj jalapeno, dela den och ta bort kärnor. Hacka så mycket du önskar så att du får den hetta du vill ha ex. halva.
  7. Rör runt guacamolen och smaka av den med salt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer