Renklämma

Introduktion och förberedelse

Renklämma är en klassisk smörgås eller tilltugg med tunnbröd, rökt renkött, pepparrot och smör, färskost eller créme fraiche.

Man kan också bre sina renklämmor med messmör.

Vidare kan man ha lite vad man gillar i renklämman som salladsblad, skivad rödlök och/eller gräslök.

Renklämmorna blir extra goda om de får ligga lite i kylen några timmar.

Extra fint blir det om du gör klämmorna med hembakt mjukt tunnbröd samt hemgjort smör eller créme fraiche i.

4 renklämmor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör, naturell färskost eller kesella
  • 150 gram rökt renstek i skivor
  • 0,5 dl riven färsk pepparrot eller från tub
  • 30 gram salladsblad ex. babyspenat
  • 0,5 skivad rödlök
  • 0,5 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Bred tunnbrödet med smör, färskost eller kesella.
  2. Fördela rensteken över brödet.
  3. Riv färsk pepparrot och fördela över rensteken.
  4. Lägg ev. på sallad, skivad rödlök och hackad gräslök.
  5. Rulla ihop din klämma och servera.
  6. Du kan också skiva renklämmorna i ca 2 cm långa bitar, ställa upp som stubbar och servera som tilltugg.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer