Renklämma

Renklämma är en klassisk smörgås eller tilltugg med tunnbröd, rökt renkött, pepparrot och smör, färskost eller créme fraiche.

Man kan också bre sina renklämmor med messmör.

Vidare kan man ha lite vad man gillar i renklämman som salladsblad, skivad rödlök och/eller gräslök.

Renklämmorna blir extra goda om de får ligga lite i kylen några timmar.

Extra fint blir det om du gör klämmorna med hembakt mjukt tunnbröd samt hemgjort smör eller créme fraiche i.

4 renklämmor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör, naturell färskost eller kesella
  • 150 gram rökt renstek i skivor
  • 0,5 dl riven färsk pepparrot eller från tub
  • 30 gram salladsblad ex. babyspenat
  • 0,5 skivad rödlök
  • 0,5 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Bred tunnbrödet med smör, färskost eller kesella.
  2. Fördela rensteken över brödet.
  3. Riv färsk pepparrot och fördela över rensteken.
  4. Lägg ev. på sallad, skivad rödlök och hackad gräslök.
  5. Rulla ihop din klämma och servera.
  6. Du kan också skiva renklämmorna i ca 2 cm långa bitar, ställa upp som stubbar och servera som tilltugg.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.