Mörk chokladtryffel smaksatt med avec

Mörk chokladtryffel smaksatt med avec. Det här är en tryffel för dem som gillar mörk choklad. Den är alltså inte så söt. Välj en choklad av hög kvalité - Lindtt eller Valrhona är förslag.

40 mörka chokladtryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad av finare kvalitét, gärna med hög kakaohalt 60-80 %
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk sprit som rom, konjak eller calvados
  • 1 dl kakaopulver

Tillagning

  1. Dela blockchokladen i bitar.
  2. Lägg i en bunke och smält i kokande vattenbad eller smidigast i mikron på medeleffekt.
  3. Rör ner grädden och spriten.
  4. När chokladen är lite mer än fingervarm, runt 70 grader, vispar du ner äggulorna.
  5. Låt svalna tills du kan rulla små kulor.
  6. Rulla dem i kakao och förvara dem i ett kylt kassaskåp.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer