Mörk chokladtryffel smaksatt med avec

Mörk chokladtryffel smaksatt med avec. Det här är en tryffel för dem som gillar mörk choklad. Den är alltså inte så söt. Välj en choklad av hög kvalité - Lindtt eller Valrhona är förslag.

40 mörka chokladtryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad av finare kvalitét, gärna med hög kakaohalt 60-80 %
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk sprit som rom, konjak eller calvados
  • 1 dl kakaopulver

Tillagning

  1. Dela blockchokladen i bitar.
  2. Lägg i en bunke och smält i kokande vattenbad eller smidigast i mikron på medeleffekt.
  3. Rör ner grädden och spriten.
  4. När chokladen är lite mer än fingervarm, runt 70 grader, vispar du ner äggulorna.
  5. Låt svalna tills du kan rulla små kulor.
  6. Rulla dem i kakao och förvara dem i ett kylt kassaskåp.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.