Vegetariska biffar med bönor

Bönbiffar av mosade svarta bönor, hackade gröna bönor smaksatta med vitlök.
Bönbiffarna blir godast med hemkokta svarta bönor. Koka gärna ett helt paket svarta bönor på en gång så kan du frysa in det som blir över.
Istället för gröna bönor kan du ha i majs eller fint tärnad röd eller gul paprika.
Gott till biffarna är som på bilden en kall sås med yoghurt smaksatt med ingefära, ugnsstekt potatis, inlagd gurka och kokta morötter, vårlök samt blomkål.

4 portioner vegetariska biffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 5 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl kokta gröna bönor som haricots verts
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka svarta bönor. Eller skölj färdigkokta bönor noga i durkslag.
  2. Använder du färska okokta gröna bönor så strimla dem och koka dem mjuka i vatten i fem minuter.
  3. Mosa svarta bönor i en skål. Förslagsvis med en visp eller kör i en matberedare eller använd mixer.
  4. Tillsätt gröna bönor, skalad och pressad vitlök, 0,5 dl ströbröd, mjöl och 2 msk olivolja. Mosa ihop till en röra.
  5. Dela bönröran i 4 delar, rulla till bollar och platta till biffar.
  6. Panera bönbiffarna i resten av ströbrödet.
  7. Stek bönbiffarna i resten av olivoljan några minuter på varje sida i en stekpanna.
  8. Vegetariska biffar med bönor är klara att servera med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer