Vegetarisk grönsaksgryta med tofu
Vegetarisk grönsaksgryta med tofu, blomkål, broccoli, champinjoner smaksatt med örter, vitlök, rödvin, soja och lök.
Tillagning
- Börja koka råris om du vill ha det till - det tar 40-45 minuter.
- Skala och hacka löken och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i en stor gryta med 2 msk olivolja några minuter.
- Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
- Skölj, rensa och halvera svampen samt tillsätt den.
- Pudra över vetemjöl och rör om.
- Rör i rödvin och koka upp.
- Tillsätt vatten samt buljongtärning, gelé, fänkål, cayenne, rosmarin, timjan, svartpeppar och salt. Rör om och låt småkoka på medelvärme.
- Rensa, ansa och skär blomkål och broccoli i buketter.
- Lägg över efterhand i grytan.
- Låt koka ca 10 minuter.
- Skär tofun i tärningar.
- Smaka av grytan med salt och soja.
- Tillsätt tofun och koka upp.
- Garnera gärna grytan med strimlad salladslök samt hackad bladpersilja.
- Vegetarisk grönsaksgryta är klar att serveras.
Serveringsförslag
Servera med råris, kokt vete, quinoa eller potatismos med basilika.
Krämig variant
Om du vill ha kan du runda av grytan på slutet med någon dl sojagrädde eller Oatly Imat för en rundare och krämigare gryta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal