Basilikamos

Introduktion och förberedelse

Potatismos med hackad basilika, nyttig olivolja eller smör samt mjölk är gott som tillbehör till det mesta speciellt till fest.

Varianter

  • Du kan ta fryst, några tsk torkad eller 15 blad hackad färsk basilika eller blanda.
  • En pressad klyfta vitlök är också gott i moset.
  • Vidare kan man ha pesto istället för basilika.
  • Riven parmesan är också gott i moset.

4 portioner basilikamos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl fryst hackad basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatis mjuk 20-30 minuter.
  2. När den är mjuk häller du av vattnet samt mosar den med smör, mjölk, hackad basilika samt smakar av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 192 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.