Varm tranbärsjuice
Varm eller "mulled" tranbärsjuice med citron, kanel, nejlikor, honung och muskot.
En alkoholfri varm drink som är lätt att göra samt även kan dubbleras till flera.
Med "mulled" menas på engelska att drycken är värmd eller glödgad. Ibland står det "cranberry" på juicen som är engelska för tranbär.
Tillagning
- Mät upp tranbärsjuice i en kastrull.
- Tillsätt kanel, nejlikor och muskot.
- Värm så det sjuder.
- Rör i honung efter smak.
- Skölj citronen. Skär ut en skiva och lägg i ett glas eller kopp som tål värme. Ex. ett Irish coffee-glas.
- Häll i tranbärsjuicen i glaset eller koppen. Lägg med kanelstången.
- Servera gärna med lite honung vid sidan för de som vill ha lite sötare smak på tranbärsjuicen.
Serveringsförslag
- Gott att värma sig med vid brasan efter en kall dag eller mysa med efter middagen.
- Kan också tas med ut i termos.
- Kan även serveras likt glögg i små koppar eller glas med mandel och russin.
Med sprit
Tillsätt 4-6 cl sprit som ljus rom, vodka, brännvin eller calvados på slutet när du värmer juicen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 91 kcal