Varm tranbärsjuice

Introduktion och förberedelse

Varm eller "mulled" tranbärsjuice med citron, kanel, nejlikor, honung och muskot.

En alkoholfri varm drink som är lätt att göra samt även kan dubbleras till flera.

Med "mulled" menas på engelska att drycken är värmd eller glödgad. Ibland står det "cranberry" på juicen som är engelska för tranbär.

Serveringsförslag

  • Gott att värma sig med vid brasan efter en kall dag eller mysa med efter middagen.
  • Kan också tas med ut i termos.
  • Kan även serveras likt glögg i små koppar eller glas med mandel och russin.

Med sprit

Tillsätt 4-6 cl sprit som ljus rom, vodka, brännvin eller calvados på slutet när du värmer juicen.

1 glas varm tranbärsjuice

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 18 cl tranbärsjuice
  • 1/2 kanelstång
  • 2 nejlikor, kryddnejlikor
  • 1/2 krm mald muskot
  • 1 tsk honung
  • 1 skiva citron, ekologisk

Tillagning

  1. Mät upp tranbärsjuice i en kastrull.
  2. Tillsätt kanel, nejlikor och muskot.
  3. Värm så det sjuder.
  4. Rör i honung efter smak.
  5. Skölj citronen. Skär ut en skiva och lägg i ett glas eller kopp som tål värme. Ex. ett Irish coffee-glas.
  6. Häll i tranbärsjuicen i glaset eller koppen. Lägg med kanelstången.
  7. Servera gärna med lite honung vid sidan för de som vill ha lite sötare smak på tranbärsjuicen.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 91 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-18

Tillbehör och liknande recept:

Lyckas med Irish coffee och andra goda kaffedrinkar

Svala kvällar, mys i soffan, middag med vänner eller en uppiggande drink före utgång. Stunder efter...