Hallonglögg

Hallonglögg - en frisk, nyttig, god och alkoholfri glöggvariant med hallonjuice, glöggkryddor och valfri mängd socker.

Smaksatt med vanliga glöggkryddor som kryddnejlika, stjärnanis, kardemummablommor, pomerans (apelsin), färsk ingefära och kanel och låt dem ligga och dra i färskpressad hallonjuice.

Här har jag använt en råsaft av hallon från Brämhults men man kan ta annan råsaft efter tycke. Exempelvis Loviseberg.

Även andra juicer och råsaft med smaker och blandningar av frukt och bär funkar som apelsin, äpple, svartvinbär eller liknande. Lägg i glöggkryddor och låt det dra - smaka sedan av med socker.

Istället för vanligt socker kan man söta med Stevia sötningsmedel för en sockerfri hallonglögg.

1,6 liter hallonglögg, 8 port vid 20 cl vardera

  • Förberedelse: 1 dag
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 1 liter hallonjuice (typ Brämhults) eller råsaft av hallon
  • 4-5 dl vatten
  • 1-2 dl socker eller valfri mängd socker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 kardemummablommor eller hela kardemumma
  • 2 cm färsk ingefära eller en bit torkad ingefära
  • 2-3 pommeransskal

Tillagning

  1. Lägg hallonjuicen i en gryta, bunke eller annan behållare och tillsätt glöggkryddor. Låt stå minst ett dygn upp till 3 dygn och få smak.
  2. Späd hallonjuicen med vatten och rör i socker samt smaka av med så mycket socker du vill ha. Hallon är rätt surt så man kan ha rätt mycket socker i om man vill. Man kan även späda med mer vatten om man vill.
  3. Värm hallonglöggen och rör då och då. Ta upp och ta bort glöggkryddor om du vill innan servering. Servera varm.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.