Ugnstekt torsk
Ugnstekt torsk med paprika, purjolök, rödlök och vitlök med hälsosam olivolja.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Förbered önskat tillbehör och börja koka ris eller potatis.
- Rensa, skölj och skär grönsakerna i tärningar.
- Pressa vitlöken i en ugnsfast form.
- Tillsätt olivolja, smör, salt, peppar samt grönsaker. Blanda.
- Tillaga grönsakerna i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Ta ut grönsakerna och på torskbitarna samt ös med olivolja och smör från formen.
- Baka fisken med grönsakerna cirka 15 minuter.
- Servera fisken med tillbehör som kokt ris eller potatis.
Serveringsförslag
- Råris, vanligt ris, kokt potatis, pressad potatis eller potatismos är gott till den ugnsstekta torsken.
- Vidare passar en grönsallad samt en kall sås med yoghurtsås med vitlök och lime till.
Val av torsk
- Räkna mellan 120-150 gram torsk per portion. Det finns praktisk styckfryst torsk att köpa. Godast av dessa är torskrygg.
- Vidare kan du köpa fin färsk torskfilé eller torskrygg och stycka i bitar.
- Köp gärna MSC och Krav-märkt torsk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 320 kcal