Tropical Itch

Introduktion och förberedelse

Bjud på en läskande Tropical Itch cocktail. 

Passar till sommar, fest, cocktail, grill med mera.

En festlig Tiki-bar drink som för tankarna till Hawaii och sägs vara uppfunnen av Harry Yee från Honolulu. 

Kan blandas med is i shaker och sila över krossad is. Eller så bygger du drinken direkt i glaset med isbitar eller krossad is.

Serveringsförslag

Serveras i ett högt drinkglas typ longdrinkglas som Collinsglas, keramikmugg med tiki-mönster - tiki-mugg, hurricane-glas eller liknande.

Garnering

  • Kan garneras med en färsk bit ananas, myntablad, apelsinskiva, halva passionsfrukt, citronskiva, jordgubbe, färsk kokosnöt eller en cocktailpinne med frukt.
  • Vidare kan du ha i parasoll, sugrör, en orkidéblomma, drinkpinne eller en liten ryggkliare i trä eller plast.

1 glas Tropical Itch drink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 cl ljus vit rom
  • 1,5 cl mörk rom
  • 1,5 cl Bourbon Whisky
  • 1 cl Curaçao Orange
  • 10 cl passionsfruktjuice
  • 1-2 droppar Angostura Bitters eller Angostura Orange Bitters
  • 8-12 isbitar eller krossad is

Tillagning

  1. I GLAS: Lägg isbitar eller krossad is i ett högt drinkglas eller det glas du önskar. Bygg drinken i glaset med mörk rom, ljus vit rom och Bourbon Whisky; Curaçao Orange och Angostura. Toppa upp med passionsfruktjuice. Rör om.
  2. I SHAKER: Lägg ca 10 isbitar i en shaker. Mät upp mörk rom, ljus vit rom och Bourbon Whisky; Curaçao Orange, Angostura samt passionsfruktjuice. Skaka drinken och sila upp i valfritt högt glas med isbitar eller krossad is.
  3. Garnera med valfri garnering - se förslag ovan - som en jordgubbe, bit färsk ananas eller halva passionsfrukt.
  4. Drinkpinne, sugrör och ryggkliare i trä eller plast kan man gärna ha i vid servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 131 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-21

Liknande recept: