Havanna Hot Night

Havanna Hot Nights - en longdrink med lagrad rom, Xante päronlikör, Galliano och Ginger Ale toppad med is och garnerad med mynta, cocktailbär och lime.

Serveras i högt glas typ Highballglass eller högt Duralex som longdrink före eller efter mat, till fest, cocktails eller liknande. 

1 romdrink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4-6 cl lagrad rom XO, minst 6 år
  • 2 cl Xante päronlikör
  • 1 cl Galliano
  • 12 cl Ginger Ale
  • 1 cocktailbär till garnering
  • 1 limeskiva till garnering
  • 3 blad mynta till garnering

Tillagning

  1. Fyll glaset med isbitar till 2/3.
  2. Mät upp och häll i rom, päronlikör och Galliano. Rör om.
  3. Toppa upp med Ginger Ale. Garnera förslagsvis med cocktailbär, limeskiva, myntablad, drinkpinne och sugrör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer