Havanna Hot Night

Havanna Hot Nights - en longdrink med lagrad rom, Xante päronlikör, Galliano och Ginger Ale toppad med is och garnerad med mynta, cocktailbär och lime.

1 drink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4-6 cl lagrad rom XO, minst 6 år
  • 2 cl Xante päronlikör
  • 1 cl Galliano
  • 12 cl Ginger Ale
  • 1 cocktailbär till garnering
  • 1 limeskiva till garnering
  • 3 blad mynta till garnering

Tillagning

  1. Fyll glaset med isbitar eller krossad is till 2/3.
  2. Mät upp och häll i rom, päronlikör och Galliano. Rör om.
  3. Toppa upp med Ginger Ale.
  4. Garnera förslagsvis med cocktailbär, limeskiva, myntablad, drinkpinne och sugrör.

Tips

  • Serveras i högt glas typ Highballglass eller högt Duralex som longdrink före eller efter mat, till fest, cocktails eller liknande.
  • Du kan ta krossad is istället för isbitar också.
  • Galliano är en örtlikör som smakar mycket vanilj.
  • Xante är en päronlikör med konjak.
E-mail
Medel: 4.9 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-30