Havanna Hot Night

Introduktion och förberedelse för tillagning

Havanna Hot Nights - en longdrink med lagrad rom, Xante päronlikör, Galliano och Ginger Ale toppad med is och garnerad med mynta, cocktailbär och lime.

Serveras i högt glas typ Highballglass eller högt Duralex som longdrink före eller efter mat, till fest, cocktails eller liknande.

Du kan ta krossad is istället för isbitar också. Galliano är en örtlikör som smakar mycket vanilj. Xante är en päronlikör med konjak.

1 drink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4-6 cl lagrad rom XO, minst 6 år
  • 2 cl Xante päronlikör
  • 1 cl Galliano
  • 12 cl Ginger Ale
  • 1 cocktailbär till garnering
  • 1 limeskiva till garnering
  • 3 blad mynta till garnering

Tillagning

  1. Fyll glaset med isbitar eller krossad is till 2/3.
  2. Mät upp och häll i rom, päronlikör och Galliano. Rör om.
  3. Toppa upp med Ginger Ale.
  4. Garnera förslagsvis med cocktailbär, limeskiva, myntablad, drinkpinne och sugrör.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.