1 stor burk på 1,5 liter syltad zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 dag 30 min
  • Klart på: 1 dag 35 min

Ingredienser

  • 1 kg zucchini, grön eller gul eller blanda
  • 3 dl vatten
  • 0,75 dl ättika 24%
  • 6 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 5 svartpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor (valfritt)
  • 1 bit hel ingefära ca 20 gram (valfritt)
  • 1 tsk gula senapsfrön (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj zucchinis. Skala dem grovt. Du kan lämna lite ränder av grönt eller gult kvar. Dela på längden och skär i halvmånar eller tärningar.
  2. Koka upp alla ingredienser till lagen - vatten, ättika, socker, salt och kryddor - i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig.
  3. Tillsätt zucchinin och koka upp. Koka i fyra minuter och ta sedan upp zucchinin med en hålslev. Lägg zucchinin i en eller två väl rengjorda glasburkar.
  4. Koka lagen i 10 minuter till. Låt svalna något.
  5. Häll lagen över zucchinin. Tryck ner zucchinin så att lagen täcker. Sätt på lock. Låt svalna.
  6. Sätt sedan in i kylen och låt stå ett ca ett dygn eller över natten minst att få smak innan servering.
  7. Förvara svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du i kylen.
Ingredienser för att sylta zucchini - gul och grön zucchini, ättika, socker, kanel, kryddnejlika, svartpeppar och citron.
Ingredienser för att sylta zucchini - gul och grön zucchini, ättika, socker, kanel, kryddnejlika, svartpeppar och citron.
Syltad gul och grön zucchini serverad i skål som tillbehör.
Syltad gul och grön zucchini serverad i skål som tillbehör.

Serveringsförslag

Passar likt pickles som sötsurt tillbehör på buffé, till kött, grillat, hamburgare, pokebowls eller grönsaker.

Val av zucchini

  • Du kan sylta grön eller gul zucchini - eller som jag gjorde hälften av varje.
  • All zucchini eller squash funkar men godast är de mindre som inte fått växa sig så stora.

Förvaring

  • Förvarar du zucchinin svalt och mörkt så håller de 6-12 månader.

Öppnad burk förvarar du i kylen.

Sterilisera eller diska burkar och lock i maskindisk så att de är rena.

Sylta din egen zucchini och servera som tillbehör till det mesta.
Odlar du egen zucchini så kan fantasin tryta efter ett tag - då kan du lägga in - sylta - pickla - dem och ha som sötsyrligt tillbehör höst, vinter och vår.

E-mail
Medel: 3.3 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-12

Tillbehör och liknande: