Syltad zucchini
Introduktion och förberedelse
Sylta, pickla och lägg in egen zucchini.
Serveringsförslag
Passar likt pickles som sötsurt tillbehör på buffé, till kött, grillat, hamburgare, pokebowls eller grönsaker.
Val av zucchini
- Du kan sylta grön eller gul zucchini - eller som jag gjorde hälften av varje.
- All zucchini eller squash funkar men godast är de mindre som inte fått växa sig så stora.
Förvaring
- Förvarar du zucchinin svalt och mörkt så håller de 6-12 månader.
Öppnad burk förvarar du i kylen.
Sterilisera eller diska burkar och lock i maskindisk så att de är rena.

Tillagning
- Skölj zucchinis. Skala dem grovt. Du kan lämna lite ränder av grönt eller gult kvar. Dela på längden och skär i halvmånar eller tärningar.
- Koka upp alla ingredienser till lagen - vatten, ättika, socker, salt och kryddor - i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig.
- Tillsätt zucchinin och koka upp. Koka i fyra minuter och ta sedan upp zucchinin med en hålslev. Lägg zucchinin i en eller två väl rengjorda glasburkar.
- Koka lagen i 10 minuter till. Låt svalna något.
- Häll lagen över zucchinin. Tryck ner zucchinin så att lagen täcker. Sätt på lock. Låt svalna.
- Sätt sedan in i kylen och låt stå ett ca ett dygn eller över natten minst att få smak innan servering.
- Förvara svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal