Snabbinlagd schalottenlök

Snabbinlagd schalottenlök i äppelcidervinäger och socker - en variant på picklad rödlök.

En slags snabbsyltade eller picklade lökringar som passar som tillbehör till burgare, pulled beef, köttgryta, stek, helstekt kyckling, grillat med mera.

6 portioner snabbinlagd schalottenlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram schalottenlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,75 dl rörsocker eller farinsocker
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Skala schalottenlök och skär i skivor ca 0,5 cm i tjocklek.
  2. Koka upp salt, vinäger, socker och vatten i en kastrull.
  3. Ta av från värmen och lägg i lökringarna. Vänd runt.
  4. Låt svalna i lagen.
  5. Nu kan du servera lökringarna eller förvara i burk i kylen så blir de ännu godare. Håller några veckor i kylen.

Tips

Här med bananshalotten men vanlig schalottenlök går utmärkt.

E-mail
Medel: 3.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-15