Snabbinlagd schalottenlök

Introduktion och förberedelse

Snabbinlagd schalottenlök i äppelcidervinäger och socker - en variant på picklad rödlök.

En slags snabbsyltade eller picklade lökringar som passar som tillbehör till burgare, pulled beef, köttgryta, stek, helstekt kyckling, grillat med mera.

Tips

Här med bananshalotten men vanlig schalottenlök går utmärkt.

6 portioner snabbinlagd schalottenlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram schalottenlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,75 dl rörsocker eller farinsocker
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Skala schalottenlök och skär i skivor ca 0,5 cm i tjocklek.
  2. Koka upp salt, vinäger, socker och vatten i en kastrull.
  3. Ta av från värmen och lägg i lökringarna. Vänd runt.
  4. Låt svalna i lagen.
  5. Nu kan du servera lökringarna eller förvara i burk i kylen så blir de ännu godare. Håller några veckor i kylen.
E-mail
Medel: 3.4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-15