Svamptapas tapas med svamp

Introduktion och förberedelse

Svamptapas. Ett slags tapas med svamp som champinjoner med soltorkad tomat, vitlök i tomat- och örtsås. Blir också god med annan fast matsvamp.
En god sidorätt eller tillbehör, passar också som tapas eller drinktilltugg. Här kan du ta vilken svamp du vill.
Ös på med vitlök om du gillar det.

4 - 6 portioner svamptapas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 10 stora champinjoner
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl färska örter som persilja och basilika, även oregano liksom dragon är gott i

Tillagning

  1. Rensa och dela svampen.
  2. Fräs svampen några minuter i lite av oljan från tomaterna.
  3. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré.
  4. Hacka soltorkade tomater och örter.
  5. Blanda allt och låt svalna.
  6. Förvara i kylen.
  7. Serveras kall eller uppvärmd i en liten skål - gärna med ett gott bröd till.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.