Räkor i vitlök tapas

Introduktion och förberedelse

Räkor med vitlök. En slags tapas med räkor frästa med lite vitlök som tilltugg eller förrätt.

4 portioner räkor med vitlök

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 24 räkor med skal (till tapas fler om du bara serverar räkor som förrätt)
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk vitlökspulver

Tillagning

  1. Skala vitlöken och pressa den.
  2. Hetta upp en panna med höga kanter eller wok och slunga runt räkorna samt tillsätt vitlöken och fräs någon minut.
  3. Lägg upp räkorna på fat eller i skålar och servera med citron och våtservett.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 57 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-19