Räkor i vitlök tapas

Introduktion och förberedelse

Räkor med vitlök. En slags tapas med räkor frästa med lite vitlök som tilltugg eller förrätt.

4 portioner räkor med vitlök

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 24 räkor med skal (till tapas fler om du bara serverar räkor som förrätt)
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk vitlökspulver

Tillagning

  1. Skala vitlöken och pressa den.
  2. Hetta upp en panna och slunga runt räkorna samt tillsätt vitlöken.
  3. Lägg upp räkorna på fat eller i skålar och servera med citron och våtservett.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.