Fyllda skinkrullar med Serrano som tapas

Introduktion och förberedelse

Fyllda skinkrullar av Serranoskinka med färskost och torkad aprikos som blir små tapas tilltugg.

Spansk lufttorkad skinka liknar den lufttorkade parmaskinkan - som ju faktiskt finns i olika varianter över hela Europa. Titta efter Jamon Serrano (bergsskinka), Pata Negra eller Jamon Iberico - det finns hur dyr skinka som helst om du vill lyxa till det.

4 portioner fyllda skinkrullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • cirka 30 gram färskost
  • 5 torkade aprikoser

Tillagning

  1. Hacka och tärna aprikoser.
  2. Rulla varje skiva skinka med en tesked färskost och lite aprikosbitar.
  3. Kyl och garnera ev. med tunt strimlad paprika.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.