Fyllda skinkrullar med Serrano som tapas

Fyllda skinkrullar av Serranoskinka med färskost och torkad aprikos som blir små tapas tilltugg.

4 portioner fyllda skinkrullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • cirka 30 gram färskost
  • 5 torkade aprikoser

Tillagning

  1. Hacka och tärna aprikoser.
  2. Rulla varje skiva skinka med en tesked färskost och lite aprikosbitar.
  3. Kyl och garnera ev. med tunt strimlad paprika.

Tips

Spansk lufttorkad skinka liknar den lufttorkade parmaskinkan - som ju faktiskt finns i olika varianter över hela Europa. Några goda förslag är Jamon Serrano (bergsskinka), Pata Negra eller Jamon Iberico - det finns hur dyr skinka som helst om du vill lyxa till det.

E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-19

Tillbehör och liknande:

Bjud på lyxiga men lättlagade spanska tapas

Tapas kallas dessa spanska små rätter och finns i otaliga varianter. Spanjorerna har gjort dessa...

Sherry, spanskt vin och vintips till tapas.

Varför inte njuta ett glas uppfriskande sherry i eftermiddagssolen - klassiskt med spanska tapas...