Fyllda skinkrullar med Serrano som tapas

Introduktion och förberedelse

Fyllda skinkrullar av Serranoskinka med färskost och torkad aprikos som blir små tapas tilltugg.

Spansk lufttorkad skinka liknar den lufttorkade parmaskinkan - som ju faktiskt finns i olika varianter över hela Europa.

Några goda förslag är Jamon Serrano (bergsskinka), Pata Negra eller Jamon Iberico - det finns hur dyr skinka som helst om du vill lyxa till det.

4 portioner fyllda skinkrullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • cirka 30 gram färskost
  • 5 torkade aprikoser

Tillagning

  1. Hacka och tärna aprikoser.
  2. Rulla varje skiva skinka med en tesked färskost och lite aprikosbitar.
  3. Kyl och garnera ev. med tunt strimlad paprika.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-11

Tillbehör och liknande recept:

Bjud på lyxiga men lättlagade spanska tapas

Tapas kallas dessa spanska små rätter och finns i otaliga varianter. Spanjorerna har gjort dessa...

Sherry, spanskt vin och vintips till tapas.

Varför inte njuta ett glas uppfriskande sherry i eftermiddagssolen - klassiskt med spanska tapas...