Fyllda skinkrullar Serrano tapas

Fyllda skinkrullar av Serranoskinka med färskost och torkad aprikos som blir små tapas tilltugg.
På spanska heter skinka jamon och liknar den lufttorkade parmaskinkan, som ju faktiskt finns i olika varianter över hela Europa. Titta efter jamon serrano (bergsskinka) eller jamon iberico.

4 portioner fyllda skinkrullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • cirka 30 gram färskost
  • 5 torkade aprikoser

Tillagning

  1. Hacka och tärna aprikoser.
  2. Rulla varje skiva skinka med en tesked färskost och lite aprikosbitar.
  3. Kyl och garnera ev. med tunt strimlad paprika.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer