Pepperonata italiensk grönsaksröra

Introduktion och förberedelse för tillagning

Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, zucchini, lök, tomat, olivolja och vitlök.

Röran är god till grillat som ex. grillad kycklingfilé toppad med pesto serverad med klyftpotatis. Eller som tillbehör till det mesta. Dubblera receptet så passar det utmärkt på buffébordet.

Pepperonata kallas Ratatouille på franska men då ofta med aubergine i också.

Röran kan smakas av med en nypa socker och lite god vinäger förutom salt och peppar. Man kan också ha chili ex. en spansk chilifrukt för lite hetta.

4-6 portioner pepperonata

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 paprikor, en av varje färg
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Skölj och dela paprikan i bitar.
  2. Skala och grovhacka löken.
  3. Skölj, halvera och skär zucchinin i bitar.
  4. Fräs paprikan med tomatpurén i olivoljan och tillsätt pressad vitlök.
  5. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs några minuter.
  6. Tillsätt sedan tomatkrossen, salta och peppra efter smak.
  7. Koka pepperonatan i minst fem minuter.
  8. Håller sig och blir ännu godare i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-12

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.