Pepperonata italiensk grönsaksröra

Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, zucchini, lök, tomat, olivolja och vitlök.
Pepperonata är gott till grillat som ex. grillad kycklingfilé toppad med pesto serverad med klyftpotatis. Eller som tillbehör till det mesta. Dubblera receptet så passar det utmärkt på buffébordet.
Pepperonata kallas Ratatouille på franska men då ofta med aubergine också.
Pepperonata kan smakas av med en nypa socker och lite god vinäger förutom salt och peppar. Man kan också ha chili ex. en spansk chilifrukt för lite hetta.

4-6 portioner pepperonata

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 paprikor, en av varje färg
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Skölj och dela paprikan i bitar.
  2. Skala och grovhacka löken.
  3. Skölj, halvera och skär zucchinin i bitar.
  4. Fräs paprikan med tomatpurén i olivoljan och tillsätt pressad vitlök.
  5. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs några minuter.
  6. Tillsätt sedan tomatkrossen, salta och peppra efter smak.
  7. Koka pepperonatan i minst fem minuter.
  8. Håller sig och blir ännu godare i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer