Pepperonata italiensk grönsaksröra

Introduktion och förberedelse

Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, zucchini, lök, tomat, olivolja och vitlök.

Serveringsförslag

  • Röran är god till grillat som ex. grillad kycklingfilé toppad med pesto serverad med klyftpotatis.
  • Eller som tillbehör till det mesta.
  • Dubblera receptet så passar det utmärkt på buffébordet.

Röran blir bara godare om man lagar den i god tid och den får stå i kylen att få smak någon dag. Den kan även frysas in.

Varianter

  • Pepperonata kallas Ratatouille på franska men då ofta med aubergine i också.
  • Röran kan smakas av med en nypa socker och lite god vinäger förutom salt och peppar.
  • Man kan också ha i chili ex. en spansk chilifrukt för lite hetta.

6 portioner pepperonata

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 paprikor, en av varje färg
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Skölj och dela paprikan i bitar.
  2. Skala och grovhacka löken.
  3. Skölj, halvera och skär zucchinin i bitar.
  4. Fräs paprikan med tomatpurén i olivoljan och tillsätt pressad vitlök.
  5. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs några minuter.
  6. Tillsätt sedan tomatkrossen, salta och peppra efter smak.
  7. Koka pepperonatan i minst fem minuter.
  8. Håller sig och blir ännu godare i kylen.
E-mail
Medel: 3.8 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 276 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-28