Pepperonata italiensk grönsaksröra
Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, zucchini, lök, tomat, olivolja och vitlök.
Tillagning
- Skölj och dela paprikan i bitar.
- Skala och grovhacka löken.
- Skölj, halvera och skär zucchinin i bitar.
- Fräs paprikan med tomatpurén i olivoljan och tillsätt pressad vitlök.
- Tillsätt resten av grönsakerna och fräs några minuter.
- Tillsätt sedan tomatkrossen, salta och peppra efter smak.
- Koka pepperonatan i minst fem minuter.
- Håller sig och blir ännu godare i kylen.
Serveringsförslag
- Röran är god till grillat som ex. grillad kycklingfilé toppad med pesto serverad med klyftpotatis.
- Eller som tillbehör till det mesta.
- Dubblera receptet så passar det utmärkt på buffébordet.
Röran blir bara godare om man lagar den i god tid och den får stå i kylen att få smak någon dag. Den kan även frysas in.
Varianter
- Pepperonata kallas Ratatouille på franska men då ofta med aubergine i också.
- Röran kan smakas av med en nypa socker och lite god vinäger förutom salt och peppar.
- Man kan också ha i chili ex. en spansk chilifrukt för lite hetta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 276 kcal