Spagetti med spenat och soltorkad tomat

Spagetti med spenat, soltorkad tomat, vitlök och chili.

En mycket god men genialiskt enkel och billig vegetarisk pasta.

Perfekt till lunch eller middag.

4 portioner spagetti med spenat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti ex. Barilla no5
  • 500 gram fryst hackad spenat
  • 4 klyftor vitlök
  • 20 st soltorkade tomater med eller utan olja
  • 1 spansk röd peppar eller chili efter tycke
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till spagettin. Gör under tiden resten:
  2. Skala och pressa vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja. Häll också av i oljan från soltorkade tomater (om du köpt dem i olja). Använder du soltorkade tomater utan olja så tillsätter du någon halv dl olivolja extra.
  3. Dela på chilifrukterna, skär och pilla bort kärnorna.
  4. Hacka chilin och lägg i olivoljan i en kastrull med vitlöken.
  5. Fräs chilin och vitlök i oljan någon minut. Ska ej brännas bara brynas lätt. Ta av från värmen och sätt åt sidan så länge.
  6. Finhacka soltorkade tomater och lägg i en skål.
  7. Värm fryst spenat i en skål i mikron eller en kastrull.
  8. Häll av pastan och blanda i vitlöks- och chilioljan i en stor bunke eller pastakastrullen.
  9. Blanda i de hackade soltorkade tomaterna, spenaten och smaka av med salt. Blanda runt väl.
  10. Spagetti med spenat, soltorkad tomat samt vitlök är klart att servera. Gärna med ett gott bröd till som surdegsbaguette och ev. en liten skål med riven parmesan.

Varianter

  • Istället för fryst hackad spenat kan du ta frysta bladspenat och hacka själv. Eller färsk spenat - hacka och fräs ihop i olivolja några minuter. Då kan du en liten påse 65 gram babyspenat eller rensa 250 gram vanlig spenat. Eller ta valfri mängd.
  • Spenat kan du byta mot hackade förvällda nässlor.
  • Vill du lyxa till pastan kan du ha över riven parmesan vid servering. Parmesan är dock ej vegetariskt då det ystas med löpe. Välj en vegan parmesan om du vill.
E-mail
Medel: 3.7 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 533 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-06