Spagetti med spenat och soltorkad tomat

Spagetti med spenat, soltorkad tomat, vitlök och chili. En mycket god, enkel och billig vegetarisk pasta. Perfekt till lunch eller middag.
Vill du lyxa till pastan kan du ha över riven parmesan vid servering.

4 portioner spagetti med spenat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 500 gram fryst hackad spenat
  • 4 klyftor vitlök
  • 20 st soltorkade tomater med eller utan olja
  • 1 spansk röd peppar eller chili efter tycke
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till spagettin. Gör under tiden resten:
  2. Skala och pressa vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja. Häll också av i oljan från soltorkade tomater (om du köpt dem i olja). Använder du soltorkade tomater utan olja så tillsätter du någon halv dl olivolja extra.
  3. Dela på chilifrukterna, skär och pilla bort kärnorna.
  4. Hacka chilin och lägg i olivoljan i en kastrull med vitlöken.
  5. Fräs chilin och vitlök i oljan någon minut. Ska ej brännas bara brynas lätt. Ta av från värmen och sätt åt sidan så länge.
  6. Finhacka soltorkade tomater och lägg i en skål.
  7. Värm fryst spenat i en skål i mikron eller en kastrull.
  8. Häll av pastan och blanda i vitlöks- och chilioljan i en stor bunke eller pastakastrullen.
  9. Blanda i de hackade soltorkade tomaterna, spenaten och smaka av med salt. Blanda runt väl.
  10. Spagetti med spenat, soltorkad tomat samt vitlök är klart att servera. Gärna med ett gott bröd till som surdegsbaguette och ev. en liten skål med riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer