Spagetti med spenat och soltorkad tomat

Spagetti med spenat, soltorkad tomat, vitlök och chili. En mycket god, enkel och billig vegetarisk pasta. Perfekt till lunch eller middag.
Vill du lyxa till pastan kan du ha över riven parmesan vid servering.

4 portioner spagetti med spenat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 500 gram fryst hackad spenat
  • 4 klyftor vitlök
  • 20 st soltorkade tomater med eller utan olja
  • 1 spansk röd peppar eller chili efter tycke
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till spagettin. Gör under tiden resten:
  2. Skala och pressa vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja. Häll också av i oljan från soltorkade tomater (om du köpt dem i olja). Använder du soltorkade tomater utan olja så tillsätter du någon halv dl olivolja extra.
  3. Dela på chilifrukterna, skär och pilla bort kärnorna.
  4. Hacka chilin och lägg i olivoljan i en kastrull med vitlöken.
  5. Fräs chilin och vitlök i oljan någon minut. Ska ej brännas bara brynas lätt. Ta av från värmen och sätt åt sidan så länge.
  6. Finhacka soltorkade tomater och lägg i en skål.
  7. Värm fryst spenat i en skål i mikron eller en kastrull.
  8. Häll av pastan och blanda i vitlöks- och chilioljan i en stor bunke eller pastakastrullen.
  9. Blanda i de hackade soltorkade tomaterna, spenaten och smaka av med salt. Blanda runt väl.
  10. Spagetti med spenat, soltorkad tomat samt vitlök är klart att servera. Gärna med ett gott bröd till som surdegsbaguette och ev. en liten skål med riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer