Trofie pasta med soltorkad tomat, svamp och grädde
En god vegetarisk pasta med salta smakrika soltorkade tomater samt svamp i en gräddig sås.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Pastasås: Häll av oljan från tomaterna och spara den.
- Strimla tomaterna och lägg på en tallrik vid sidan.
- Skala och hacka lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
- Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i tre msk av oljan från tomaterna.
- Pudra över mjöl och rör runt.
- Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
- Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
- Koka pastan. Trofie kokas i 10 minuter.
- Häll av pastan och blanda med svampsåsen, bacon och i en stor skål eller kastrull.
- Servera trofiepastan med riven ost vid sidan.
- Vidare är tärnad tomat och gurka samt grönsallad toppade med lite olja från tomaterna samt vinäger gott till pastan.
Varianter
- Du kan ta sojagrädde eller Imat (havregrädde) istället för vanlig grädde.
- Trofie är en pastasort som liknar smala skruvar. Du kan byta mot annan pasta efter tycke. Riktigt hemlagat blir det om du lagar egen trofiepasta.
- Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 547 kcal