Spagetti med broccolisås, tofu och ärtor
En god vegetarisk pasta med marinerad tofu i basilika, gröna ärtor i en krämig broccolisås.
Tillagning
- Börja koka upp vatten till pastan.
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Rensa och dela färsk broccoli om du köpt det.
- Fräs lök och vitlök i fett i en kastrull några minuter.
- Rör ner vetemjöl.
- Tillsätt mjölk, grädde, salt, peppar och muskotnöt under omrörning. Låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt broccolin och koka upp. Låt koka 5 minuter.
- Koka under tiden pastan
- Koka ärtorna mjuka några minuter.
- Mixa broccolin med en stavmixer till en sås. Tillsätt hackad persilja. Smaka av med salt, muskot och vit- eller svartpeppar.
- Skär tofun i tärningar och blanda med olivolja samt hackad basilika i en liten kastrull. Värm upp innan servering.
- Häll av pastan och servera spagettin med broccolisåsen samt marinerad tofu och ärtor på toppen, eventuellt lite riven parmesanost samt ett syrligt fullkornsbröd till.
Varianter
Istället för vanlig mjölk och grädde kan du ta sojagrädde och sojamjölk eller Imat (havregrädde och havremjölk) för veganpastasås.
Val av tofu
Kung Markatta är en god marinerad tofu som jag använt i detta recept.
Vidare har Alpro soya en god naturell tofu som också blir god.
Uppskattat näringsvärde per portion: 488 kcal