Spagetti med ost- och skinksås med kassler
Spagetti med ost- och kasslersås samt gröna ärtor.
En god vardagspasta.
Tillagning
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter.
- Rör i mjölet och rör om.
- Tillsätt mjölken under omrörning - rör till en klumfri sås - lite i taget.
- Tillsätt grädde och crème fraiche, salt och peppar.
- Koka upp såsen under omrörning samt låt koka på medelvärme under tiden pastan kokar ca 5-10 minuter.
- Koka pastan enl. paketet, förslagsvis i en stor kastrull med kokande vatten, 1 tsk salt samt en tsk olivolja i ca 8 minuter.
- Tärna kasslern i ca 1x1 cm stora bitar.
- Koka ärtorna i mikron eller i en kastrull någon minut.
- Tillsätt riven ost samt kassler till såsen och rör om.
- Servera spagettin med ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan.
- Färsk mald svartpeppar samt flingsalt kan man också servera till pastan.
Varianter
- Istället för spagetti kan du ta annan pasta som penne, tagliatelle, fettucine, farfalle, gnocchi osv.
- Kassler kan bytas mot rökt skinka eller stekt tärnad bacon eller pancetta.
- Vegetarisk variant kan du laga med hackade soltorkade tomater istället för skinkan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 652 kcal