Spagetti med ost- och skinksås med kassler

Spagetti med ost- och skinksås med kassler och gröna ärtor. En god vardagspasta med ost- och skinksås med kassler.
Istället för spagetti kan du ta annan pasta som penne, tagliatelle, farfalle, gnocchi osv.

4 portioner spagetti med ostsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl riven ost
  • 400 g kassler
  • 400 g gröna ärtor

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter.
  3. Rör i mjölet och rör om.
  4. Tillsätt mjölken under omrörning - rör till en klumfri sås - lite i taget.
  5. Tillsätt grädde och creme fraiche, salt och peppar.
  6. Koka upp såsen under omrörning samt låt koka på medelvärme under tiden pastan kokar ca 5-10 minuter.
  7. Koka pastan enl. paketet, förslagsvis i en stor kastrull med kokande vatten, 1 tsk salt samt en tsk olivolja i ca 8 minuter.
  8. Tärna kasslern i ca 1x1 cm stora bitar.
  9. Koka ärtorna i mikron eller i en kastrull någon minut.
  10. Tillsätt riven ost samt kassler till såsen och rör om.
  11. Servera spagettin med ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan.
  12. Färsk mald svartpeppar samt flingsalt kan man också servera till pastan.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer