Spagetti med ost- och skinksås med kassler

Introduktion och förberedelse

Spagetti med ost- skinksås du lagar med kassler som skinka samt gröna ärtor. En god vardagspasta.

Istället för spagetti kan du ta annan pasta som penne, tagliatelle, farfalle, gnocchi osv.

4 portioner spagetti med ostsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl riven ost
  • 400 g kassler
  • 400 g gröna ärtor

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter.
  3. Rör i mjölet och rör om.
  4. Tillsätt mjölken under omrörning - rör till en klumfri sås - lite i taget.
  5. Tillsätt grädde och creme fraiche, salt och peppar.
  6. Koka upp såsen under omrörning samt låt koka på medelvärme under tiden pastan kokar ca 5-10 minuter.
  7. Koka pastan enl. paketet, förslagsvis i en stor kastrull med kokande vatten, 1 tsk salt samt en tsk olivolja i ca 8 minuter.
  8. Tärna kasslern i ca 1x1 cm stora bitar.
  9. Koka ärtorna i mikron eller i en kastrull någon minut.
  10. Tillsätt riven ost samt kassler till såsen och rör om.
  11. Servera spagettin med ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan.
  12. Färsk mald svartpeppar samt flingsalt kan man också servera till pastan.
E-mail
Medel: 4.1 (43 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-23